E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da akşamları gidecek yer aramayın: En güzel park ayaklarınızın dibinde

07 Eylül 2023 Perşembe 12:01
Şehrin içinde yeşil dokusu ve sakinliği ile akşam gezecek yer arayan vatandaşların Konya’nın kalbinde olması sebebiyle ilk tercihleri oluyor. Eşsiz yapısı ve içerisinde bulunan bir sürü alan ile vakit çok çabuk geçecek.

Genellikle kara iklimi özelliklerine sahip olan Konya'da halkın ihtiyaçlarına cevap verecek yeşil alanlar da bulunmaktadır. Bazıları doğal, bazıları da resmi, özel ve gönüllü kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen ağaç dikme kampanyaları ile meydana geldi.

Konya'da eşsiz park

Konya'daki parklar bol su, temiz hava, bakımlı çevre ve dayanılmaz manzaralarıyla misafirlere doyulmaz gün ve geceler yaşatırlar. Parkın biri ise yapısı, ulaşımı ve Konya'nın tam kalbinde olması onu eşsiz kılıyor.

Ayaklarınızın dibinde

Yeşil alanlarıyla, sosyal dokusuyla şehrin tam kalbinde, Konya'nın en önemli parklarından ve sosyal yaşam alanlarından birisi olan Kültürpark, ayaklarınızın dibinde. Kültürpark yerli ve yabancı ziyaretçilere de Konya ile ilgili olumlu bir imaj sergiliyor.

Kültürpark'ın içinde bulunan alanlar

Kültürpark'ın, Alâeddin Tepesine bakan yönü güzel görüntüsü ile sizleri büyüleyecek. Park, çay bahçeleri, sosyal alanları ile vaktin nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.  İl Halk Kütüphanesinin de bu alan içerisine bulunması parkın tam bir kültür merkezi olduğunu kanıtlar durumda.

 Kültürpark'ın içerisinde tarihi Dede Bahçesi, yeni amfi tiyatrosu, havuz, kapalı kermes alanı, sosyal alanları, yeni yaya yolları, polis ve zabıta merkezleri ve İl Halk Kütüphanesi bulunuyor.

Dede Bahçesi'nin hikayesi

Dede Bahçesi, Türkiye Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykûbâd'ın vakfı olan bahçe, Alâeddin Tepesi'nin kuzey batı tarafında. Tacül Vezir Ahmet'in 1239'da yaptırdığı medrese hanikah ve türbe,  Bahçe Mevlevî dergâhı Postnişini II. Bostan Çelebi'ye armağan edildi. Ondan sonra bahçe Mevlevî dedelerinin gezinti ve teneffüs yerleri olmuş ve ‘Dede Bahçesi' diye anılmaya başladı.

(Sibel Karaca)

 

DİĞER HABERLER