E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kocaeli’den ayrıldı İstanbul’a bağlandı! İlçenin kaderi değişti

02 Ocak 2024 Salı 17:33
Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri olan İstanbul ‘un bir ilçesi tarihiyle dikkat çekiyor.

En kalabalık ve Türkiye'de en çok ilçeyi bünyesinde barındıran İstanbul, doğal güzelliği, tarihi ve tarihi yapılarıyla büyük önem taşıyor. Taşı ve toprağı tarih kokan İstanbul'un en doğusunda bulunan ilçe tarihiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Türkiye'nin en büyük tersaneler bölgesi Tuzla'da bulunuyor

Eskiden Kocaeli'ne bağlı bir yer olan Tuzla, İstanbul'a bağlandı. İstanbul'a bağlanan Tuzla, ekonomik, eğitim ve ulaşım alanlarında oldukça hızlı gelişti. Türkiye'nin orta derecede kalabalık nüfuslu ilçelerinden biri olan Tuzla, ayrıca Türkiye'nin en büyük tersaneler bölgesine de sahip.

Kocaeli'den ayrıldı İstanbul'a bağlandı

1923 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı olan Tuzla, 20 Ocak 1954 yılında İstanbul'un Kartal ilçesine bir belde olarak bağlandı. 1987 yılında Pendik, Kartal'dan ayrılınca Tuzla ilçesi, ilçe değiştirerek Pendik'e bağlandı.  Bakanlar Kurulu Kararı ile 1992 yılında Tuzla, Pendik ilçesinden ayrılarak Tuzla adı altında bir ilçe oldu.

İlçede çiftçilik önemini kaybetti

1980'lerin sonuna kadar balıkçılık ve çiftçiliğin bir arada sürdürüldüğü Tuzla'da sanayinin gelişmesiyle çiftçilik önemini kaybetti.  Eğitim açısından oldukça gelişmiş olan Tuzla'da fakülteler, liseler, askeri okullar ve birçok eğitim alanını bünyesinde bulunduruyor.

Türkiye'nin kalabalık ilçelerinden biri

Ulaşım açısından kara ve demir yolunda gelişmiş olan Tuzla, deniz ulaşımına müsait olmasına rağmen şehir merkezine uzak konumu nedeniyle deniz yolu ulaşımı yetersizdir. Türkiye'nin orta derecede kalabalık nüfuslu ilçelerinden biri olan Tuzla'nın toplam nüfusu en son verilere göre 288 bin 878'dir.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

 

DİĞER HABERLER