E-gazete
1990'a kadar kimsenin dikkatini çekmemiş, sadece çobanların bildiği, herhangi bir amaçla kullanılmayan bir konumda olan mağara, 2003 yılında turizme açılarak Türkiye'de turizme açık 31 mağaradan biri oldu.
Turistlerin uğrak noktası
Keloğlan Mağarası, Denizli 'nin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurgalar kasabasının sınırları içerisinde bir mağara. Mağaranın bulunduğu nokta, Denizli-Antalya karayoluna 3 km mesafede olan mağara, turistlerin uğrak noktası oluyor.
Yazın serin kışın sıcak
1990'lı yıllarda çobanlar tarafından bulunan, 2003 yılında kazandırılan 145 metre uzunluğundaki ve ortalama yüksekliği 5-6 metreye ulaşan mağara, içerisindeki sarkıt ve dikitlerle beğeni topluyor. Işıklandırmayla renklendirilen mağara, yazın serin, kışın ise sıcak olmasıyla büyük ilgi topluyor.
Astım hastaları tarafından tercih ediliyor
Mağarada Uygulama Projesi doğrultusunda inşa edilen gezi yolları aydınlatılmış ve mağaranın içerisi kameralarla kontrol ediliyor. Mağara, astım hastaları tarafından da büyük ilgi görüyor. Mağaranın giriş kısmında küçük bir yarasa kolonisi sizi karşılıyor.
Mağaranın efsanesi
Kel bir çobanın mağarada 2 gün kaldıktan sonra, saçlarının yeniden çıktığı efsanesi ise bölge halkı arasında dilden dile dolaşarak günümüze kadar gelmiştir. Bunu duyan yerli turistler de mağaraya ayrı bir ilgi göstererek saçı olmayan insanlar bir umutla ziyaret ediyor.
(Mustafa İlker Şen)