E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Yumurta neden zamlandı? Konya’dan açıklama yapıldı

İnternet Editörü
28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:51
Toptan fiyatı yumurta başına 35 kuruş arttı. Peki, okulların açılmasına yakın yumurtaya neden zam geldi? Zam oranı neye göre belirleniyor? Merak edilen sorulara cevap geldi.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan anne sütünden sonra en değerli besin olarak nitelendirilen yumurtanın kullanım alanı günün bütün öğünlerini kapsıyor. 

YUMURTAYA 35 KURUŞ ZAM

İçeriğinde birden fazla protein, vitamin ve mineral barındıran yumurtayı artık daha pahalı yiyeceğiz. Yumurta fiyatlarına tane başı 35 kuruş zam yapıldı. 

YUMURTA ÜRETİCİSİ ZAMMIN SEBEBİNİ AÇIKLADI

Yumurta fiyatları Ramazan ayında iç piyasada yüzde 25 azalış göstermişti. Geçen 5 aylık süre zarfında ise yeniden yükselişe geçti. Peki, Ramazandan sonra yumurta fiyatlarında ne değişti? Yumurta üreticisi Ramazan Gürbüz zammın sebebini açıkladı. 

Yumurta fiyatlarındaki artışın başlıca sebepleri arasında arz talep dengesizliği ve ömrünü tamamlamış az yumurtlayan tavukların kesime gitmesi gösteriliyor.

Peki, okullar açılıyor diye mi yumurtaya zam yapılıyor mu? Yumurta üreticileri toplumda yaygın olan bu algıyı yanlış buluyor. 

Başta yem fiyatları olmak üzere girdi maliyetlerindeki artış yumurta üreticilerini zor duruma sokmuştu. Buna rağmen hala en ucuz besin kaynağı olarak yumurta gösterilmeye devam ediyor.

DİĞER HABERLER