E-gazete
MasterChef 2024'te tahin şovu yaşandı.  MasterChef 2024'ün 2 Ağustos 2024 akşamı yayınlanan son bölümünde, ana kadroya girecek 20. yarışmacının belirlenmesi amacıyla yapılan ilk mücadele yaratıcılıkta oldu. Yarışmacılara, ana maddesi tahin olacak tatlı veya yemek üretmeleri istendi.
Bozkır Tahini  MasterChef'de
Programda yarışan yarışmacılara şefler klasik tahin ve Konya Bozkır Tahini verdi. Konya Bozkır Tahininin özelliklerini ve yapılışını tarif eden şefler, yarışmacılara, ana maddesi tahin olacak tatlı veya yemek üretmeleri istendi.
Konya'nın Bozkır ilçesinde üretilen tahin Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.
Torosların eteklerinde üretiliyor
Konya'da Torosların eteklerinde susamın taş değirmenlerde üretilen tahin geleneksel yöntemlerle odun ateşinde kavruluyor.  Anadolu'daki tarlalardan bin bir emekle hasadı yapılan susam taneleri kazanlarda yıkandıktan sonra ateşle özel bir yolculuğa çıkıyor.
Taş değirmenlerde öğütülüyor
Geleneksel Coğrafi İşaretli Bozkır Tahini Türkiye'de en sevilen ürün olarak öne çıkıyor. Bu lezzete ulaşmak için, 6 saat boyunca fırınlarda kavrulan susamlar elekten geçtikten sonra taş değirmenlerde öğütülmeye bırakılıyor.
(Sibel Elmas)