E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konyalı Şerife Hemşire direk bakandan istedi! Aşı karşıtlığına çözüm bulunmalı

İnternet Editörü
13 Eylül 2024 Cuma 17:36

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Konya programı kapsamında birçok sağlık kuruluşunu ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdi. 

Ziyaret sırasında Bakan Memişoğlu ile görüşme fırsatı yakalayan Hemşire Şerife Demirkaya önemli bir sorunu gündeme getirerek çözüm istedi. 

Aşı karşıtları toplum sağlığını tehlikeye atıyor!

Son dönemde aşı karşıtlarının arttığına dikkat çeken Şerife Hemşire, aşı yaptırmayarak hem bebeklerinin hem de toplumun sağlığını hiçe sayanlara yaptırımlar getirilmesini istedi. 

Aile hekimliği müessesesinin aşı karşıtları ile sorun yaşadığını ifade eden Şerife Demirkaya " Biz bu konuda insanlarımızı ikna etmek için çok zorlanıyoruz. Bizimle kavga ediyorlar. Bunun yaptırımı ailelere değil bize oluyor. Onları ikna edebilmek için yaptırımları aile tarafına yönlendirmeliyiz” dedi.  

Aşı en önemli silah! 

Şerife Hemşire ile bir süre sohbet eden ve aşı talebini dinleyen Bakan Memişoğlu aşı karşıtlığına çözüm olarak eğitim vurgusu yaptı. 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun Şerife Hemşire 'ye cevabı şu şekilde oldu. 

"Aşı bütün salgın hastalıkları engelleyen en önemli silahtır. Aşı ile birlikte salgın hastalıklardan kurtulduk ama kovid sürecinde insanlarda bir tedirgindik oluştu. İnsanları eğiterek bunu çözeceğiz. Aşının faydasını anneyi eğiterek öğreteceğiz. Bakanlık olarak emin olun elimizden geleni yapacağız ama en çok siz anlatacaksınız. Bunu birlikte çözeceğiz.”

DİĞER HABERLER