E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın gizli hazinesi! Piknik ve kamp için ilk tercih olacak

27 Haziran 2024 Perşembe 15:16

Konya verimli tarım arazileri kadar doğal güzellikleri, piknik ve mesire alanları ile de ünlendi.

Şehrin gürültüsünden uzak!

Hızlı nüfus artışı ve yoğun trafik nedeniyle Konya şehir merkezinde yaşayanlar hafta sonlarında gürültüden uzaklaşmak istiyor. Merkezdeki piknik alanlarını tercih edenler olsa da şehrin biraz dışına çıkıp huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri de Kestel ormanı oldu. 

Sadece 65 kilometre!

Konya-İstanbul Karayolu üzerinden gidilen Kestel Ormanı sosyal donatılarının da tamamlanmasıyla yoğun ilgi görmeye başladı. Kestel barajına nazır uzanan yoğun ormanlık bölge piknikçileri ve kamp tutkunlarını kendine çekiyor. Yeşil ve mavinin harmanlandığı Kestel şehir merkezine sadece 65 kilometre uzaklıkta yer alıyor.  

Gün batımı da çok güzel!

Kestel Barajının üzerinden batan güneş, piknik ve kamp alanından seyrine doyulmaz bir manzara sunuyor. Kuş sesleri eşliğinde huzurlu bir piknik arayanların ilk tercihlerinden biri olan Kestel Ormanı son aylarda karavanla seyahat edenlerin de uğrak noktası haline geldi.

Asayiş sorunu yok!

Kestel Ormanı günü birlik piknikçilerin yanı sıra çadır ve karavan kampçılarının da vazgeçilmez mekanlarından bi olma yolunda ilerliyor. Ormana yakın yerleşim yerlerinin bulunması, belediye tarafından hayata geçirilen sosyal alanlar ve jandarma ekiplerinin sürekli yakınlarda bulunması dolayısıyla gece-gündüz huzurlu bir ortam var. Zaman zaman olta balıkçılığı yapanlar da Kestel Barajı'na şansını denemek için geliyor.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER