E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın bu ilçesine akın yaşanacak! Nüfus 3 kat artacak

İnternet Editörü
12 Haziran 2024 Çarşamba 17:05

Konya'nın Kulu ilçe nüfusu birkaç hafta içinde 3 kat artacak! 

50 bin nüfus üçe katlıyor!

Konya'nın 52 bin 447 nüfuslu Kulu ilçesi yaz mevsiminde yurt dışından gelen gurbetçilerle birlikte şenleniyor. İlçe nüfusu yaz aylarında 150 bini aşıyor. Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçiler Kurban Bayramı için memleketlerine gelmeye başladı. 

Boş evler dolacak!

3 aylık yaz mevsiminde Kulu'da yerli plaka araçlar azınlıkta kalıyor. Özellikle İsveç, Belçika, Almanya, Fransa gibi ülkelere yerleşen gurbetçilerin tamamının Kulu'da evi bulunuyor. İnşa ettikleri lüks evler yıl boyu boş kalsa da yaz mevsiminde bütün ışıklar yanıyor. 

Ekonomiyi canlandıracaklar!

Konya-Ankara Yolu üzerindeki Kulu ilçesi gurbetçilerin katkısıyla hızla büyüdü. İlçede çok sayıda alışveriş merkezi, restoran ve kafe var. Düğünleri de yaz tatiline denk getiren Kululu gurbetçiler bütün ihtiyaçlarını da memleketlerinden satın alıyor. 

100 binden fazla Kululu yurt dışında!

Yıllar önce iş bulma umuduyla İsveç'e giden Kululular büyük akım başlattı. Sonraki yıllarda trafik hızlandı ve Kululular Avrupa ülkelerine yerleşmeye başladı. Yurt dışında yaşayan Kululuların sayısı bugün 100 binin üzerinde… Hatta İsveç'te yapılan seçimler için Kulu'ya sandık kuruluyor, seçime giren adayların reklam afişleri ilçedeki panoları süslüyor.

DİĞER HABERLER