E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın 34 yıllık ilçesi! 2 ayda güneşten 555 bin TL kazandı

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
22 Mayıs 2024 Çarşamba 16:21

Hem nüfusu hem de yüzölçümü ile Konya'nın küçük ilçelerinden biri olan Güneysınır, büyük yatırımlarla dikkat çekiyor. 

Küçük ilçeye büyük hizmet!

Lavanta bahçeleriyle ulusal bir üne sahip olan Güneysınır, kısıtlı tarım alanlarını en iyi şekilde kullanarak özellikle meyve üretiminde önemli bir noktaya geldi. İlçe belediyesi önemli yatırımlarla Güneysınır'a değer katmaya devam ediyor. 

2 ayda güneşten 555 bin TL kazandı!

Güneysınır Belediyesi tarafından 2023 yılında ilçeye kazandırılan arazi üstü güneş enerji santrali 2024 yılı Nisan ve Mayıs aylarında 132.622 kwh eneji üreterek 555 bin TL gelir sağladı. 400 kw gücündeki tesis güneşin daha bol olduğu yaz aylarında daha çok para kazanacak. 

Kırsalda yaşayanlara destek!

Güneysınır Belediyesi geçtiğimiz günlerde ücretsiz sebze fidesi dağıtımı yaparak büyük takdir toplamıştı. 150 bin domates ve biber fidesini kırsalda yaşayan vatandaşlara gelir sağlamak adına dağıtan ilçe belediyesi çiftçilere mazot desteği de sağlamıştı. 

34 yıl önce ilçe oldu!

Daha önce Bozkır ve Çumra ilçelerine bağlı olan iki kasabanın 1990 yılında birleştirilmesiyle ilçe olan Güneysınır bugün 18 mahalleden oluşuyor. Konya'nın Akdeniz iklimine sahip birkaç ilçesinden biri olan Güneysınır'deki GES projesinin 3 buçuk yılda kendisini amorti etmesi planlanıyor.

DİĞER HABERLER