E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya Kocaeli Antalya İstanbul çok dikkat... Tehlikenin adı öpücük! Isırığı ölümcül

İnternet Editörü
04 Temmuz 2024 Perşembe 14:12

Türkiye'de yaz mevsimi ile birlikte zehirli yılan ve böcek türleri görülmeye başlandı. Gördükleri yılan ve böceklerin fotoğrafları ile sosyal medyada araştırma yapanların sayısı her geçen gün artıyor. 

Haberler artmaya başladı! 

Kocaeli, Antalya, İzmir, Çanakkale, Muğla ve İstanbul'un ardından Konya'da da görülen öpücük böceği korkulan türler arasında yer alıyor. 

Otlar uzadı böcekler çoğaldı!

Bahar döneminde günlerce devam eden sağanak yağış yabani otların çoğalmasını sağladı. Uzun otlar arasında böcek ve sinek popülasyonunun da arttığı gözlendi. Gün yüzüne çıkan bazı böcek türleri ciddi tehlike barındırıyor. Öpücük böceği de bu türlerden biri!

Latin Amerika'nın belalısı!

Latince ismi triatoma infenstans olan öpücük böceği, Latin Amerika'da çok sayıda insanın ölümünden sorumlu tutuluyor. Isırdığı insanlara ölüm öpücü bırakan bu böcek Türkiye'de de haber bültenlerine misafir olmaya başladı.

Kan emiyorlar! 

Yaygın olarak gece saatlerinde ortaya çıkan öpücük böceği desenleri ve büyüklüğü ile hemen dikkat çekiyor. Geceleri kan emerek hayatta kalan öpücük böceği insanı ısırdıktan sonra deri yüzeyinde dışkı bırakıyor. Bu dışkı nadiren de olsa enfeksiyonlara sebep olarak hayati tehlikeye neden olabiliyor. Böceğin ısırdığı bölge de önemli... Öpücük böceği göz ve ağız çevresini hedef alıyor. Öpücük böceğinin ısırığına maruz kalanların hastaneye başvurması isteniyor.

Konya'da da ortaya çıktı!

Konya'nın kırsal bölgelerinde zararsız bir böcek olarak bilinen ancak uzmanlar tarafından zehirli sınıfına konan öpücük böceği Konya şehir merkezinde de görülmeye başlanan öpücük böceği bu kez Selçuklu ilçesi esenler Mahallesinde ortaya çıktı. Evine giren öpücük böceğinin fotoğrafını sosyal medyada paylaşan kullanıcı bilgi istedi.

DİĞER HABERLER