E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’daki MTA lojmanları satışa çıkıyor! 4 katlı binalarda 43 daire

30 Eylül 2024 Pazartesi 13:18

Konya'daki Maden Tetkik Arama Müdürlüğü (MTA) lojmanları, Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından ihale ile satılacak. 

43 daire satılacak! 

Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İhale Odasında 23 Ekim Çarşamba günü saat 09.00'da başlayacak ihalede 4 katlı binalarda bulunan toplam 43 daire satışa çıkacak. 

Fiyat ve özellikler paylaşıldı!

İhalede satışa çıkacak 43 dairenin fiyatı 1 miyon 595 bin TL'den başlıyor. Metrekare ve kat farkına göre değişen fiyatlarda dubleks bir daire dikkat çekiyor. Dubleks dairenin satış fiyatı ise 3 Milyon 675 bin TL olarak belirlendi. Yine dubleks daireden yüzde 20 oranında KDV alınacak. Diğer 42 dairede ise KDV yüzde 1 olarak duyuruldu. Satışı yapılan kamu konutlarından Damga Vergisi, Karar Pulu tahsil edilecek. Tapu işlemleri için vergi, resim ve harç ise ayrıca tahsil edilecek. Satılan kamu konutlarının her birinden yüzde 1 oranında 
Döner Sermaye Bedeli de tahsil edilecek.

Öncelik lojmanı kullanlarda!

Konya'(da satışa çıkan MTA lojmanlarının dubleks olan daire hareç diğer 42 tanesi dolu durumda… Satışta öncelik hakkı lojmanda oturanların olacak. 
Satışı yapılan kamu konutlarında ön alım hakkının kullanılmaması veya konutun boş olması durumunda en yüksek teklifi veren kişiye satılacak.

İhale için istenen evraklar:

a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,

b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

c) Geçici teminata ait belge ile birlikte TC kimlik numarası bulunan Kimlik Belgesinin aslı ve fotokopisi 

d) Özel Hukuk Tüzel kişilerinde 2024 yılı vizeli ticaret odası veya meslek odası sicil kaydı ve ihaleye katılacak kişi için düzenlenmiş noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirküsü,

e) Gerçek şahıslar adına vekaleten katılacakların Noter tasdikli vekaletnamelerinin aslı ile birlikte Komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekir.

İHALE DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

DİĞER HABERLER