E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da sağanak sonrası sel! Zarar çok büyük

26 Temmuz 2024 Cuma 11:43

Konya'da 2 gündür etkili olan sağanak güney ilçeleri daha sert vurdu. 

Konya'nın Hadim ilçesinde etkili olan sağanak yağış heyelana sebep oldu. 

Dağ yamacına kurulu Selahattin, Umurlar, Yenikonhak, Göynükışla Mahalleleri selden en çok etkilenen yerleşim yerleri oldu. 

Sel suları yolları yuttu!

Konya'nın Hadim ilçesinde sel büyük zarara yol açtı. İlçeye bağlı 4 mahallenin yolları sel nedeniyle hasar gördü. Hadim Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece saatlerinde selden etkilenen mahallelerde ulaşmak için çalışma başlattı.

Hasar gün ağarınca ortaya çıktı!

Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner ekipleri ile birlikte selden etkilenen mahalleri gezdi. Büyük çapta maddi hasara neden olan sel suları Selahattın ve Umurlar Mahallerinde yaklaşık 20 küçükbaş hayvanın da telef olmasına yol açtı. Tarım aletlerini de alıp götüren sel suları yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

AFAD bölgeye gidecek!

Hadim'de sel hasarı çok büyük. Konya Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra AFAD'dan da destek ekipler istendi. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner şunları kaydettti:

Başkan Çetiner'den ilk açıklama! 

"Sel bölgesinde incelemelere devam ediyoruz. Ben de ekiplerimle birlikteyim. Hasar çok büyük. Can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz. Yoğun sağanak nedeniyle dağlardan gelen sel suları önüne kattığı her şeyi aşağıya sürükledi. Yollar ve tarım arazileri kötü durumda… Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için teyakkuz halindeyiz. Bütün iş makinelerimiz bu bölgede, destek ekiplerin de gelmesiyle birlikte çalışmaları daha da hızlandıracağız”

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER