E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da Kültür ve Sanat Akademisi başvuruları başlıyor

21 Eylül 2024 Cumartesi 10:38
Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi için güz dönemi başvuruları 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor. 14 Ekim’de başlayacak olan ve 28 Aralık’a kadar sürecek eğitimler kapsamında kursiyerler; sanat ile kültüre yönelik 9 farklı branştaki atölyelerde hem kendilerini geliştirebilecekler hem de geleceklerine dair önemli eğitimler alacaklar.

Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi'nde güz dönemi kayıtları başlıyor. 

AKADEMİYE BAŞVURULAR 25 EYLÜL'E KADAR ALINACAK

23 Eylül Pazartesi günü başlayacak başvurular 25 Eylül Çarşamba gününe kadar kabul edilecek. Toplamda 960 öğrenciye eğitim verilmesi hedeflenen akademiye 7-14 yaş aralığındaki tüm Karataylı çocuk ve gençler başvuru yapabilecek. Öğrenciler ders programlarının çakışmaması kaydıyla en fazla 2 atölyeye kadar kayıt yaptırabilecek.

Ücretsiz olan akademide Akıl Zekâ Atölyesi, Bilişim Atölyesi, Çini ve Seramik Atölyesi, Dil Atölyesi, (Arapça-İngilizce) Drama Atölyesi, Müzik Atölyesi (Ney, Gitar, Bağlama, Keman ve Piyano), Ahşap Atölyesi, Okuma Atölyesi ve Resim Atölyesi gibi 9 farklı branştaki atölyelerde 11 hafta boyunca teorik ile uygulamalı eğitimler verilecek. 

Öte yandan Güz Dönemi eğitimleri hafta içi 10:00-17:10, hafta sonu ise 09.30-17.10 saatleri arasında verilecek. 14 Ekim Pazartesi günü başlayacak eğitimler, 28 Aralık Cumartesi günü sona erecek.

ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN GELİŞİMİNE DESTEK OLUYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kültür ve Sanat Akademisi'ni çok önemsediklerinin altını çizerek, akademinin gençler ile çocukların kişisel gelişiminin yanı sıra onların okul hayatlarındaki başarılarının artmasına da önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Başkan Hasan Kılca "Karatay Belediyesi olarak Karatay Kültür ve Sanat Akademisi'nde çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimleri ile gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Yavrularımız, burada ilgi ve yeteneklerine göre teorik ve uygulamalı eğitimler alıyorlar. Akademimizde 9 farklı atölyede çocuklarımızın sosyal, sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkı sunuyoruz. Güz Dönemi eğitimleri için başvuruları Pazartesi gününden itibaren almaya başlayacağız. Kurslarımıza tüm Karataylı çocuklarımızı ve gençlerimizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Güz Dönemi Kayıtları İçin: https://akademi.karatay.bel.tr

(Sibel Elmas)

 

DİĞER HABERLER