E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da büyük dönüşüm! O mahalledeki son kerpiç ev de yıkıldı

20 Mart 2024 Çarşamba 11:09

Son 20 yılda Konya'nın siluetinde büyük değişim yaşandı.

Önce boş arsalar doldu ardından tek katlı müstakil evler birer ikişer yıkılarak apartmanlara, büyük sitelere dönüştü.   

Konya büyük... Haliyle dönüşüm hala devam ediyor. Hem belediye hem de özel sektör eliyle devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük mesafe kat edildi. 

Son kerpiç ev yıkıldı!

Konya'nın yeşil dokusuyla ünlü Meram ilçesine bağlı Aymanas Mahallesi şu sıralar dönüşümü derinden hissediyor. Mahallede hızla yükselen büyük sitelere sürekli yeni projeler ekleniyor.

Mahalledeki son kerpiç ev de yıkıldı. Konyalı bürokrat ve araştırmacı Muammer Yavuz, babasından kalan mahalledeki son kerpiç evin yıkıldığını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Yerine apartman yapılacak!

Meram ilçesi Aymanas Mahallesinde bahçeli, içinde havuzu ve kuyusu olan son kerpiç ev artık enkaza dönmüş durumda. Çok yakında enkazı da kalmayacak. Evin olduğu bölgeye 8 katlı binalar yapılacak.

Evin önünden son paylaşım!

Muammer Yavuz baba yadigarı evin önünden son bir fotoğraf çektirip paylaşım yaptı. Yavuz fotoğrafın altında şunları yazdı

"Konya Aymanas Mahallesindeki baba yadigarı, 6000 metre bağ-bahçe ve mahallenin son  kerpiç evimiz de kentsel dönüşüme yenildi... Her türlü meyve, sebze bağlarımız ,ahır ve samanlıklarımız, kuyu ile havuzumuz, 8 kat binalar için, kepçe darbeleriyle yerle bir edildi.! Ecdat yadigarlarının sonu, şehirleşme adına hayırlı olsun inşallah!''

(Sibel Elmas)

DİĞER HABERLER