E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da bu ilçeyi fırtına vurdu! Çatılar uçtu

02 Eylül 2024 Pazartesi 11:40

Konya'da Pazar günü etkili olan yağmur bazı ilçeleri sert vurdu. Fırtına şeklinde esen rüzgar çatıları uçurdu, tarım alanlarını sel vurdu. 

Sağanak devam edecek!

Konya'da son birkaç gündür etkili olan sağanak geçişler hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir merkezinde zaman zaman taşkın ve su baskınlarına sebep olan yoğun yağmur taşra ilçelerde fırtına şeklinde görülüyor. Konya'nın ılgın ilçesinde de sağanak ve şiddetli rüzgar hasara sebep oldu.

Çatılar uçtu!

Konya'nın Ilgın ilçesi Beykonak Mahallesi, Bulcuk Mahallesi, Mahmuthisar Mahallesi ve Gökçeyurt Mahallesi'nde sel baskınları ve çatı uçmaları meydana geldi. İlçe Belediye Başkanı Ömer Apil sahaya çıkarak afetin yol açtığı hasarı ve belediye ekiplerinin çalışmasını takip etti. 

Tarlalar su altında!

Ilgın'da şiddetli rüzgar ve sağanak yağışın yol açtığı hasar gideriliyor. Belediye ekipleri bozulan yollarda çalışma yaparken mahallelerdeki atıklar da iş makineleri yardımıyla temizlendi. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmaması ilçe halkının tesellisi oldu. 

Yeni haftaya dikkat!

Yaz mevsimi yerini sonbahara bıraktı. Takvimde yaşanan bu değişim kendini bu hafta da hissettirecek. Sağanak geçişlerin devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji rüzgar, yağmur ve olası yıldırım düşmelerine karşı uyardı.

DİĞER HABERLER