E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da bahçesi Bursa’da ilçesi meşhur! Ziyaretçi akını var

22 Haziran 2024 Cumartesi 13:49

Konya'da Bursa'nın Nilüfer ilçesi kadar meşhur bir bahçe, yaz mevsiminde ziyaretçi akınına uğruyor. 

Konya'nın nilüfer bahçesi

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir gölü aynı zamanda Türkiye'nin en büyük nilüfer bahçesi olarak ün saldı. Türkiye'nin dört bir tarafından hatta yurt dışından bile ziyaretçi çeken nilüfer bahçesi teknelerle geziliyor. 

Belirli saatleri var!

Sabah saatlerinde çiçeklerini açan nilüferler öğle sıcağından korunmak için suyun altına çekiliyor. Yani bahçesi gezmek için sabah serinliğinden faydalanmak gerekiyor. Teknelerle gidilen nilüfer bahçesi aynı zamanda doğal fotoğraf stüdyosu olarak kullanılıyor. 

Doğa harikası!

Beyşehir ilçesine bağlık Çiftlik Mahallesi kıyısındaki sazlıklar arasında bulunan ve yöre halkının nilüfer bahçesi adını verdiği bölgeye düzenlenen turlara doğaseverler ile fotoğraf tutkunları yoğun ilgi gösteriyor. Sosyal medyanın da yardımıyla ününe ün katan bahçenin ziyaretçisi sürekli artıyor. 

Şimdi tam zamanı!

Mayıs ayında su yüzeyine çıkan nilüferler yılın belirli bir döneminde gezilebiliyor. Konya'daki nilüfer bahçesi Mayıs ayında sezonu açıyor. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında çiçeklerini sergileyen nilüferler daha sonra deforme olmaya ve solmaya başlıyor. Ekim ayında su altında kalan nilüfer bahçesini gezmenin tam zamanı…

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER