E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da aranan 182 şahıs yakalandı

İnternet Editörü
17 Eylül 2024 Salı 13:57

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 01-16 Eylül 2024 tarihleri arasında yürütülen suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalarda önemli başarılar elde edildi. Bu kapsamda 182 aranan şahıs yakalandı ve yargıya teslim edildi. 

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma suçundan aranan ve hakkında 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.S., 12 Eylül 2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak Konya Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Mala Zarar Verme, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması ve Fuhuşa Teşvik gibi suçlardan aranan ve hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.Ü., 12 Eylül 2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalandı.

Kilitlemek Suretiyle Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık suçundan aranan ve hakkında 22 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.T., aynı tarihte Selçuklu ilçesinde yakalandı ve cezaevine gönderildi.

Hakkında 13 ayrı suçtan arama kararı bulunan Y.Y., Derbent-Ilgın yol kavşağında gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında yakalandı.

Uyuşturucu Ticareti Yapma suçundan aranan ve hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.T., 12 Eylül 2024 tarihinde Karatay ilçesinde yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Cebir, Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma suçundan aranan ve hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan A.I.A., 16 Eylül 2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak cezaevine gönderildi.

Bu operasyonlarda toplamda:

147 ifadeye yönelik aranan şahıs

30 kişi 0-5 yıl hapis cezasıyla

2 kişi 5-10 yıl hapis cezasıyla

2 kişi 10-20 yıl hapis cezasıyla

1 kişi 20 yıl ve üzeri hapis cezasıyla yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. 

Jandarma ekiplerinin çalışmalarıyla suç ve suçlulukla mücadele kararlılıkla sürdürülüyor. 

DİĞER HABERLER