E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da alarm verildi! Tehlike çanları çalıyor

İnternet Editörü
28 Mayıs 2024 Salı 14:43

Önce kuraklık ardından gelen bereket ve şimdi de afet… Konya, tarımsal anlamda en zorlu sezonlarından birini yaşıyor.

Dolu yıktı geçti!

Mayıs ayında etkili olan sağanak yağışla birlikte gelen dolu, Konya'nın kuzey ilçelerinde büyük hasara sebep oldu.  Çeltik, Yunak, Altınekin, Karapınar, Cihanbeyli ve Kulu'da kuvvetli yağış ve dolu kaynaklı hasarın boyutu çok büyük.

Güneye sıçradı!

Kuzey ilçelerindeki tarlaları ve meyve bahçelerini tarumar eden dolu bu kez güney ilçelerde etkili olmaya başladı. Önce hadim ardından da Güneysınır'dan dolu vurgunu haberleri geldi.

Güneysınır'da yoğun dolu yağışı!

Konya'nın Güneysınır ilçesinde sadece birkaç dakika içinde 2 parmak kalınlığında dolu birikintileri oluştu. Fındık büyüklüğünde mermi gibi gökten düşen dolu taneleri tarım alanlarına ciddi zarar verdi.

Hasar tespit çalışmaları devam ediyor!

Son 1 haftada her gün birkaç ilçeden dolu vurgunu haberi geliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik ekipleri hasar tespiti için günlerdir tarım alanlarında inceleme yapıyor. Mevcut hasarın tespiti bitmeden başka bir bölgeden afet haberi geliyor.

Tehlike devam ediyor!

Sağanak yağmurların ve beraberinde gelen dolunun devam edeceğini duyuran Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, anlık tahminleri paylaşarak bölge bölge tedbir çağrısı yapıyor. Sadece Konya değil çevre illerde de kuvvetli yağış ve dolu etkisini dürdürecek.

DİĞER HABERLER