E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da 2.kez ortaya çıktı! Görmek neredeyse imkansız

01 Temmuz 2024 Pazartesi 15:26
Geçtiğimiz günlerde Konya’nın Kulu ilçesinde görünen ‘sarı yengeç örümceği’ bu sefer farklı ilçede görüntülendi.

Literatürdeki adı Thomisidae olan ‘sarı yengeç örümceği' bir hafta içinde Konya'nın iki farklı ilçesinde görüntülendi. Genellikle aynı renkteki çiçeklerde kamufle olarak avlandığı için bölgede yaşadığına dair kanıt bulunmayan sarı yengeç örümceği, küçük olmasına rağmen çok iyi bir avcı olarak biliniyor.

Bir hafta içinde 2 farklı ilçede görüldü!

Türkiye'de çok nadir olarak görülen ‘sarı yengeç örümceği'  geçtiğimiz günlerde Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'ndeki bir evin bahçesinde görülmüştü. Bir hafta içinde 2 kez Konya'da görülen sarı yengeç örümceğinin rotası bu sefer farklıydı.

Kulu'dan sonra Doğanhisar'da ortaya çıktı!

Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Karaağa Mahallesi'nde ‘sarı yengeç örümceği'  bir vatandaş tarafından fark edildi. Çiçeğin içine kamufle olan sarı yengeç örümceğini görmek ise bir o kadar dikkat istiyor.

Küçük olmasına rağmen çok iyi avcı

Genellikle aynı renkteki çiçeklerde kamufle olarak avlandığı için bölgede yaşadığına dair kanıt bulunmayan sarı yengeç örümceği, küçük olmasına rağmen çok iyi bir avcı olarak biliniyor.

Haftalarca hareketsiz bekleyebiliyor

Örümcek uygun bir av bitkiye gelinceye kadar çiçeğin üzerinde günler, hatta haftalarca hareketsiz bekleyebiliyor. Ön ayaklarıyla avını yakalayıp kurbanı felç eden bir zehir salgılayan örümcek, avının iç organlarını sıvıya dönüştürerek parçalıyor.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER