E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da 2 kasaba birleşti ilçe oldu! Aralarında 3 kilometre mesafe var

İnternet Editörü
17 Temmuz 2024 Çarşamba 12:05
Tam 34 yıl öncesinde Konya’nın bir ilçesi 2 kasabanın birleşmesiyle kuruldu. Şimdilerde doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak rotası. İşte detaylar..

Aralarında 3 kilometre var!

Konya'nın Güneysınır ilçesi 1990 yılında aralarında 3 kilometre mesafe bulunan Güneybağ ve Karasınır kasabalarının birleştirilmesiyle kuruldu. Güneysınır'ın meşhur lezzetleri neler, Güneysınır ismini nasıl aldı? İşte 34 yıl önce 2 kasabanın birleşmesiyle kurulan Güneysınır hakkında detaylar...

İlçe merkezi iki kasabaya eşit uzaklıkta

Güneybağ mahallesinden "Güney'', Karasınır mahallesinden ise "sınır'' kelimelerini alarak kurulan Güneysınır'ın ilçe merkezi her iki kasabanın ortak uzaklığında bulunuyor.

Güneysınır'ın mahalle sayısı yasayla yükseldi

Coğrafi konumu, tarihi yerleşim bölgesi, zengin kültürel kaynakları, şelaleleri, yaylaları, mağaraları, doğası ve doğal güzelliği ile Güneysınır keşfedilmeyi bekleyen önemli yerlerden biridir. İlçeye bağlı 4 mahalle varken 6360 sayılı büyükşehir yasası ile ilçeye bağlı köy ve kasabalarında mahalle olması nedeniyle mahalle sayısı 18'e yükselmiştir.

Güneysınır'ın her derde deva şifası: Güneysınır üzüm pekmezi

Toros Dağları'nın eteklerinde kurulmuş olan ilçenin yaylalarının temiz havası, suyu, doğal yapısı ve ormanlarla kaplı olması nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilir.

İlçeye has kavun ve çekirdekli karpuz bal gibi tadıyla meşhur olup, bağlarında yetiştirilen üzümü ve geleneksel metotlarla elde edilen pekmezi de her derde şifa olarak gösterilir. Güneysınır ayrıca yoğurt ve bamya çorbası, sütlü çorba ve döğmesi, kömbesi, katmer ve su böreği, palizesi ve yaprak sarması, köpük helvası ve gavutu ile meşhurdur.

(Meltem Gürbüz)

 

DİĞER HABERLER