E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da 24 saatte 3 yeni obruk oluştu!

04 Eylül 2024 Çarşamba 17:30

Konya'nın Karapınar ilçesinde son günlerde meydana gelen obruklar, bölgedeki jeolojik durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Mera alanlarında ve tarım arazilerinde oluşan obruklar, yöre halkını tedirgin ediyor.

35 metre çapında ve 10 metre derinliğinde

Karapınar ilçesine bağlı 3 mahallede son 24 saat içerisinde 3 obruk oluştu. Fevzi Çakmak Mahallesi Eşeli Yöresi Mısırlı Yaylası Üçobruk mevkiinde 35 metre çapında ve 10 metre derinliğinde örtü çökmesi tipinde bir obruk oluştu. Bu obruk, geniş çapı ve derinliği ile dikkat çekiyor.

2 obruk tarlada meydana geldi

Obruğun bir başka adresi ise Reşadiye Mahallesi Ekmekçi Yaylası oluyor. Ayçekirdeği mahsülü ekili tarla içinde örtü çökmesi tipinde oluşan ikinci obruk, yerinde ölçüm yapılamadığı için kesin boyutları belirlenemedi. Ancak drone ile alınan görüntüler üzerinden yapılan tahminlere göre, obruğun çapının 15-20 metre arasında ve derinliğinin 5-6 metre arasında olduğu düşünülüyor.

3 obruk ise Taşpınar Mahallesi Höyük mevkiinde meydana geldi. 32 metre çapında ve 1 metre derinliğinde üçüncü bir obruk tarla içinde meydana geldi. Bu obruk, tarım arazisinde oluşması nedeniyle tarla sahibini tedirgin etti.

(Mustafa İlker Şen)

 

DİĞER HABERLER