E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya Çeltik ilçesine yeni atanan Kaymakam İbrahim Pelit kimdir?

27 Ocak 2024 Cumartesi 10:13
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yeni atama kararları yayımlandı. Buna göre Konya’nın 5 ilçesine yeni kaymakam atandı. Çeltik ilçesine yeni atanan Kaymakam İbrahim Pelit kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yeni atama kararları yayımlandı. Buna göre Çeltik'in yeni Kaymakamı İbrahim Pelit oldu. 

İbrahim Pelit Kimdir?

19 Mart 1996 tarihinde Sivas'ta doğan İbrahim Pelit ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Sivas'ta tamamladıktan sonra 2019 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 

2019 yılında yapılan Kaymakamlık sınavını kazanarak 08 Haziran 2020 tarihinde Gümüşhane Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Gümüşhane'de İl Merkez Stajını tamamladıktan sonra sırasıyla Amasya ve Sivas'ta Mülkiye Müfettişi Refakatindeki Teftiş stajlarını, Antalya/Finike'de ve Erzincan/Üzümlü'de Kaymakam Refikliği stajlarını tamamladı. 

Konya'nın Ahırlı İlçesinde bir yıl süreyle Kaymakam Vekili olarak görev yapan İbrahim Pelit, yurtdışı stajı kapsamında INTO City, University of London'da altı buçuk ay İngilizce dil eğitimi aldı. 

6 Şubat 2023 tarihli depremler nedeniyle görevlendirildiği Hatay'da üç ay süreyle çadır kent ve konteyner kentlerin yönetiminde Koordinatör Kaymakam olarak görev yaptı.

DİĞER HABERLER