E-gazete
Osmanlı döneminde ticari dokunun çekirdeğini oluşturan bedestenler, değerli malların alım ve satım işlerinin yürütüldüğü yerlere verilen isimdi. Bedestenler değerli malların bulunduğu yer olduğundan dışa kapalı kagir yapılardı. Çarşıların merkezine inşa edilen bedestenler ticaretin kalbinin attığı yerler olarak görev yapıyordu. 
Kanuni Sultan Süleyman devrinde inşa edildi
Konya Bedesteni 1538 yılında Kanuni Sultan Süleyman devrinde Kazasker Mevlana Kadri Çelebi tarafından inşa edildi. Klasik mimarili 4 kapılı bedesten 9 üniteden oluşmaktaydı. Yüzyıllar boyunca Konya ekonomisinin bel kemiği olan bedesten maalesef 20.yüzyılın başlarında yıktırıldı.  Son dönemlerinde depo olarak kullanılan Bedesten'in tarihi bir yapı olarak yaşatılması yerine yıktırılması büyük bir hata olarak değerlendirilmektedir. 
Vali Ferit Paşa tarafından yıkıldı
Bedesten'in, Konya'ya büyük projeler kazandıran Vali Avlonyalı Mehmet Ferit Paşa tarafından yıktırılması ise çok ilginç bulunmakta... Zira Ferit Paşa yaptığı hizmetlerle Konya'nın tarihinde önemli yer edinen bir vali olarak biliniyor.  1898-1902 yılları arasında Konya valiliğinde bulunan Avlonyalı Mehmed Ferit Paşa döneminde kentte önemli imar hareketleri gerçekleştirildi. Bu minvalden olmak üzere Bedesten yıkılarak yerine Sanayi Mektebi inşa edildi.  360 yıl boyunca hizmet veren sembol bir yapı böylece ortadan kaldırılmış oldu.   Sanayi Mektebi binası daha sonraları İl Özel İdaresi binası olarak hizmet verdi.  Büyükşehirlerde İl Özel İdaresi'nin kaldırıldığı 2014 yılından bu tarafa ise bina Büyükşehir Belediyesi Zabıta Binası olarak kullanılıyor.