E-gazete
Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veli Uğur eşliğinde, gıda kontrol görevlileri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, toplu tüketim işletmelerinin hijyen koşulları, ürün ve malzeme saklama şartları, son tüketim tarihleri ve kullanılan ekipmanların uygunluğu titizlikle kontrol edildi.
İşletmeler denetlendi!
5996 sayılı Gıda Kanunu kapsamında yapılan denetimlerde, işletmelerin gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uyumu değerlendirildi. Denetimlerin ardından, işletme yetkilileri ve çalışanlarına mevzuat hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.
Yetkililer, denetimlerin amacının tüketicilerin sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak olduğunu belirterek, bu tür denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini vurguladı.
(Mustafa İlker Şen)