E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

CİMER’e başvuran Konya’daki öğrenciler bakın ne istedi

27 Ocak 2024 Cumartesi 11:56
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), İletişim Başkanlığının koordinasyonunda ilgili kamu kurumlarıyla vatandaşların talep ve şikayetlerini çözüme kavuşturdu. CİMER’e yapılan başvurular kapsamında Konya’da bulunan bir ailenin isteğini Konya Emniyeti geri çevirmezken, Ereğli ilçesinde yurtta kalan öğrencilerin talepleri de hemen karşılık buldu.

CİMER'e yapılan başvurular, konularına, ilgili kurumlara ve türlerine göre ayrılarak sistemde kayıtlı yaklaşık 60 bin idari birimden ilgili kamu kuruluşuna gönderiliyor ve işleme alan kurum tarafından cevaplanarak verimli şekilde sonuca ulaştırılıyor.

Böylece herkesin müracaat edebildiği bu platform aracılığıyla başvuru sahiplerinin en hızlı biçimde en doğru bilgilerle aydınlatılması sağlanıyor.

Konya Emniyeti ailenin istediği geri çevirmedi

Konya'nın Karatay ilçesinde oturan ailenin, polisleri çok seven 12 yaşındaki epilepsi hastası kızları için üniforma talebinde bulunması üzerine Konya Emniyet Müdürlüğünce aile ziyaret edildi. Ziyarette, çocuğa polis üniforması, polis maskotlu anahtarlık ve kitap verildi.

Yurtta kalan öğrencilerin istediğine anıda cevap verildi

Konya Ereğli Erkek Yurdunda kalan öğrencilerin, CİMER'e yurtta az sayıda çamaşır ve çamaşır kurutma makinesi olduğuna ilişkin şikayet başvuruları üzerine de buraya 10'ar çamaşır ve kurutma makinesi alındı. 

CİMER'e ilginç başvurular

CİMER'e vatandaşlar tarafından çok sayıda ilginç başvuru da yapıldı.

13 yaşındaki çocuğun uzaya gitme talebi

Dikkati çeken başvurular arasında 13 yaşındaki bir çocuğun uzaya gitme talebi de yer aldı.

Haberlerde bir kişinin uzaya gönderileceğini duyduğunu belirten Oğuz Kaan, "Küçüklüğümden beri merakım var ve hep gitmek istiyordum. Yaşım 13, ergenliğe girdim. Yine de uzaya gitmek istiyorum. Hani çocuğum diye belki benim yanıma birini gönderebilirsiniz ama yine de karar sizin." ifadeleriyle talebini iletti.

Estetik ameliyatların devlet hastanelerinde ücretsiz yapılmasını istedi

Gaziantep'ten bir vatandaş ise CİMER'e başvurarak estetik ameliyatların devlet hastanelerinde ücretsiz yapılmasını istedi.

Kırklareli'nden bir vatandaş, "Türkiye'nin, atlas böceğinin anatomisinden yararlanarak ağır yük taşıyacak özel bir kargo uçağı üretebileceği" fikrini CİMER'le paylaştı.

CİMER'e yazan bir vatandaş ise Erzurum'un Narman ilçesinde kalp krizi geçirdiğini belirterek, "Narman Devlet Hastanesinde ilk müdahalem yapıldı, o sırada doktor hanım acil ambulans helikopter talebinde bulundu. 12 dakikada ambulans helikopter geldi, beni Erzurum Araştırma Hastanesine yetiştirdi. Acil müdahaleyle hayata tutundum. Tüm sağlık çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dualarım sizinle, eşim, kızım ve ben size çok şey borçluyuz." ifadelerini kullandı.

CİMER'e yapılan "gülümseten başvurular" arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rüyasında görenler ve çocuklar da bulunuyor. 

DİĞER HABERLER