E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Yüzlerce obruk var! Konya’da oluşan dev çukurlar araştırılıyor

18 Eylül 2023 Pazartesi 16:22
Konya ve çevresinde son yıllarda sayısı artan obruk oluşumları korkutuyor. Özellikle Karapınar ilçesinde ortaya çıkan devası çukurlar yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Su kullanımı, toprak yapısı gibi doğal ve insan kaynaklı sebeplerden oluşan obruklar Konya'da gerçekleştirilecek toplantıda masaya yatırılacak.

Obruk tehdidine çözüm aranıyor!

Toplantı için AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar Konya'ya gelecek. Toplantının ev sahipliğini Konya Valisi Vahdettin Özkan yapacak. 

Obruk Alanlarının Tespit Edilmesi Projesi Sonuç Tanıtım Toplantısı saat 09.30'da Konya'daki bir otelde yapılacak. Saha araştırmalarından elde edilen sonuç taraflarla paylaşılarak obruk oluşumlarına karşı çözüm önerileri aranacak. 

1 günde 3 obruk

Geçtiğimiz hafta Karapınar ilçesi sınırlarında aynı gün içinde 3 yeni obruk oluştu. 

İkisi pancar tarlasında oluşan obrukların en büyüğü ise boş bırakılan tarlada görüldü. 50 Metre çapındaki obruk tarla sahibinin evine sadece 100 metre uzaklıkta… Bölgede tedirginlik her geçen gün artıyor. Tarım alanlarını ve yolları yutan dev çukurların evlerin olduğu bölgelere ulaşmasından endişe ediliyor.

DİĞER HABERLER