E-gazete
Ahmet Özdemir… Nam-ı diğer Kör Ahmet… 1933 yılında Konya'da dünyaya geldi. Bebekliğinde geçirdiği çiçek hastalığı yüzünden gözlerini kaybeden Ahmet Özdemir, sevenlerinin 'Ahmet Ağa' hitabına karşın kendisini 'Kör Ahmet' diye isimlendirerek hayatı boyunca ismiyle müsemma olmanın özgüvenini yaşadı.
Ünü Konya'nın sınırlarını aşmış bir Türk Sanat Müziği sanatçısı olan Özdemir, hafızasındaki 5 bini aşkın besteyle Türkiye'nin nadir sanatçılarından biriydi. Düğün, nişan ve sünnetlerin vazgeçilmezi olan Ahmet Özdemir, bağlama ve udu en yakın arkadaşı oldu ve hayatı boyunca başka bir meslekle ilgilenmedi.
Kendini 'Tek udla karnını doyuran adam' diye tanımlayan Özdemir'i diğerlerinden ayıran özellik sadece görme engelli olması değildi.
Yerel ağız ile yaptığı taklitler, oynadığı piyesler, Anadolu'da kökü çok eskilere dayanan hikâye anlatıcılığı ve toplum meselelerini mizahi bir dille anlatışı Kör Ahmet'i Konya folklorunun en önemli kişilerinden biri yaptı.
 "Herkes bir kazaya namzettir. Cenab-ı Hakk kiminin elini alır, kiminin ayağını. Benim de gözümü aldı. Ancak bana öyle bir kalp gözü verdi ki, benim gördüğümü sizin görmeniz mümkün değil” sözüyle hayatını anlamlandıran Ahmet Özdemir, bundan tam 7 yıl önce hayata gözlerini yumdu.
Uzun yıllar KONTV ekranlarında program yapan Ahmet Özdemir'in son görüntüleri de yine bu ekranda yer aldı.
"Bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ” bırakan Ahmet Özdemir'i vefatının yedinci yılında rahmet ve minnetler anıyoruz. Konya ve Konyalılar onu hiç unutmayacak.
 
(Sibel Karaca)