E-gazete
Halka ait teşekküllerde yöneticilik yapmak ateşten gömlek giymek gibidir. Her kafadan bir ses çıkar. Yalanın, dolanın, iftiranın, yanlışın önüne geçmek  zordur. İyi yaparsın yaranamazsın, kötü yaparsın taşlanırsın. 
Ramazan Erkoyuncu Konya Şeker'in başına geldiği günden bu tarafa bu ve benzeri sıkıntılarla boğuşuyor. Bir taraftan başkanlığını yaptığı kurum ve kuruluşları ayakta tutmaya çalışıyor, diğer taraftan sağdan soldan gelen saldırılara karşı koymaya çabalıyor. 
Her altı ayda bir tüm basın mensuplarını davet edip son durum ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Erkoyuncu, doğasından gelen ‘halktan biri olma' içgüdüsüyle hareket ediyor. Geride gizli saklı bir şey bırakmadan konuşuyor.  Her şeyi olduğu gibi, tüm sadeliği ile anlatıyor.  Sorun da burada galiba. İyi niyetle anlattığı bazı şeyler sonradan başını ağrıtıyor haliyle… Hani biraz kapalı konuşsa, hani yaptıkları çalışmalara biraz gizem katsa, hani ifadelerde mübalağa sanatına yer verse, hani kendisinden öncekileri suçlayıcı ifadelerde bulunsa sorun kalmayacak.  Erkoyuncu bunları yapmıyor. Doğası buna uygun değil. Tam bir Konyalı, tam bir Çumralı… Doğru neyse, hak neyse, gerçek neyse onu söylüyor. 
Millet konuşuyor: Torku batıyor…Konya Şeker'in bazı fabrikaları satılıyor… Devlet Konya Şeker'e el koyacak… ve daha neler neler… 
Erkoyuncu dün tüm sadeliği ile çıktı basının karşısına, konuştu. 
-Torku batmıyor. Aksine gayet iyi durumda. Gıdada hiçbir sorun yok. Fabrikalar tıkır tıkır çalışıyor, üretiyor, kar ediyor….
-Konya Şeker'in bazı tesislerinin veya kuruluşlarının satıldığı doğru değil. Bırakın satılmayı Konya Şeker yeni yatırımlara hazırlanıyor. 
-Konya Şeker ile devletin bir sorunu yok. Şeker'de Konya Şeker ile rekabet edecek bir başka kuruluş yok. Her şey yolunda… 
-Konya Şeker Fabrikası 1959'de kuruldu. Makinaların büyük bölümü çok eksi. Gelecek yıl Cihanbeyli yakınlarına kurulacak olan yeni fabrika için tamamen sıfır makina kullanılacağından, Konya Şeker'in taşınması söz konusu değil. Tamamen yeni bir fabrika kuruluyor. Fabrikada sonradan eklenen bazı üniteler yeni olduğundan onlar  götürülecek. Ancak götürülecek makinalar  toplam  miktarın yüzde 10'u civarında… 
-Fabrika'nın mevcut arsasının ne yapılacağı hususu dondurulmuş. Bu konu ileride değerlendirilecek. 
-En önemlisi borcun yapılandırılması… Bir miktar borç var. 9 milyar TL civarında. Bu borç yapılandırılmış. Yüzde 15 gibi düşük bir faizle. Bu yapılandırma Konya Şeker'e soluk olacak. Hareket kabiliyetini artıracak, yeni yatırımlar yapmasının önünü açacak. 
Peki mesele ne? 
Kronik mesele enerji tesisleri. Soma ve Kangal Termik Santralleri. Kangal'da işler yoluna girmek üzere. Soma'da işlerin yoluna girmesi için yoğun bir çalışma var. 
Meseleyi bilen biri olarak söylüyorum.  Termik Santrallerde Konya Şeker'in bir suçu yok. Farklı sebeplerle zarar edildi. Şimdi toparlanmaya çalışılıyor. 
Ramazan başkanın bir öngörüsündeki haklılığı da teslim edilmeli. Erkoyuncu'nun baştan beri enerji yatırımlarına soğuk baktığını biliyoruz. Zaman onu haklı çıkardı ama faturayı ödemek de ona kaldı. İşi kolay değil. Ancak tüm iyi niyet ve gayreti ile çözmeye çalışıyor. Umarız çözülür. 
Konya Şeker'de işlerin düzeliyor olmasından mutluluk duyduk. Umarız daha iyi olur. 
Nurettin Bay