E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın merak ettiği isim! Meryem Göka kimdir?

10 Nisan 2023 Pazartesi 12:44
AK Parti Konya Milletvekili adayları belli oldu. Listede en çok dikkat çeken isimlerden biri de Meryem Göka... Meryem Göka’nın kariyeri ve Konya ile bağı bir çok kişi tarafından araştırıldı.

Meryem Göke 1963'te Almanya'nın Ettlingen şehrinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Almanya'da, lise eğitimini ise Ankara Kız Lisesi'nde tamamladı. 1987 yılında ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümünü bitirdi.

Göka, AK Parti'nin 2008 yılı Olağan Kongresi'nde MKYK Üyeliğine seçilmesinin ardından Çevre Komisyonu Başkanlığı'na getirildi. 2011-2014 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini üstlenen Göka 2014 yılında ICAPP (Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2015 yılından itibaren ICAPP Eş Başkanı olarak görevine devam eden Göka, şu anda ise Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir.

Evli ve 3 çocuk annesi olan Göka, anadili Almanca'nın yanı sıra çok iyi derecede İngilizce biliyor. 

Meryem Göka'nın Konya ile bağlı ise babasından geliyor. Cihanbeylili bir babanın kızı olan Göka yeni dönemde TBMM'de Konya'yı temsil edecek. 


 

DİĞER HABERLER