E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da şifa dağıtan su! Doktorlar bile öneriyor

04 Eylül 2023 Pazartesi 11:49
Binlerce insan Konya’ya akın akın geliyor. Konya’da bulunan çeşme suyuyla şifa dağıtıyor. Doğal kaynaktan su gelen çeşmeye, şifa bulma beklentisindeki vatandaşlar akın akın uğruyor. Doktorlar bile şifa için bu suyu öneriyorlar.

Konya'da akan doğal kaynak suyu, şifa bulma beklentisindeki vatandaşların akınına uğruyor. Sabah saatlerinde çeşmeye gelerek sıraya giren vatandaşlar yaklaşık 2 saatlik beklemenin ardından sularını dolduruyor.

Şifa arayan buraya geliyor

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Aşağıçiğil Mahallesi'nde bin 264 rakımda bulunan Kumdöken suyu olarak tanınan dağlardan akan doğal kaynak suyuna şifa bulma beklentisi içinde olan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Uzun kuyruklar oluşuyor

Yıllardır böbreklerdeki kumu dökmeye faydalı olduğu söylenen çeşmeden su almak için çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar sabah saatlerinde uzun su kuyruklarına giriyorlar. Uzun bir beklemenin ardından çeşmeden su almak isteyen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri bidonlara suyu doldurarak evlerine götürüyor.

"Kesilmesi imkansız''

Konya'nın bu yıl kurak geçmesi sebebiyle Kumdöken suyunda da azalma yaşandı.  Köy sakinleri ise su azalmasının normal olduğunu ama bu doğal kaynak suyunun kesilmesinin imkânsız olduğunu belirttiler. 

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER