E-gazete
 
Konya'nın yöresel tatlarından en meşhuru etliekmek asırlardır damakları şenlendiriyor. Etliekmeği sadece Konyalılar değil bütün Türkiye hatta yabancılar bile çok seviyor. 
İlk etliekmeği kim yaptı?
Üzerine çok sayıda akademik çalışma yapılan Etliekmeğin tarihi de çok merak ediliyor. Konya'da ilk etliekmek ne zaman pişirildi? Sorusunun cevabı merak ediliyor. 
Yapılan araştırmalara göre ilk etliekmek Konya'da pişirildi. Bin 200'lü yıllardan bu tarafa devam eden etliekmek zamanla bir kültür haline geldi. 
Araştırmaların ortaya koyduğu verilere göre, Etliekmek 1200'lü yıllarda ilk defa Konya'nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı'nda pişirildi. 1923 yılında ilk kez Konya'daki kebapçılar çarşısında kayıt altına alındı ve tanınmaya başladı. 1939 yılından itibaren ise sadece etliekmek yaparak satan işletmeler ortaya çıktı. O işletmelerin sayısı hızla arttı. Bu gün Konya'da neredeyse her köşe başında birkaç tane etliekmek fırını buluyor.  
Konya etliekmeğinin boyu kaç cm? 
Klasik Konya etliekmeği 70-80 santim boyunda ve 20-25 santimetre eninde, koyun etinden yapılıyor. Zamanla etliekmeğin boyu uzadı, eni daraldı ve içine dana eti girdi. Görsel zenginliği artırılan uzun etliekmeği özellikle turistler çok sevdi. 
Tartışmaları bitiren adım! Etliekmek coğrafi işaret aldı
Konya etliekmeğine zaman zaman farklı iller de talip oldu. Sivas ile Konya arasında gidip gelen uzamanlar Konya'yı seçti. Coğrafi İşaret Tescili alan Konya etliekmeği bugün her yerde "Konya etliekmeği” olarak sunuluyor. Muadil ürünlerin hepsinin adı pide olarak kaldı.