E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da domates hasatı devam ediyor! Salça için son fırsat

22 Ağustos 2023 Salı 11:06
Konya’da hasatı devam eden domates, verimi ve fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor. Kavurucu sıcağın altında tarlada domates hasatı yapan tarım işçilerinin de zorlu mesaisi devam ediyor.

Aroması, kokusu ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi tadı olan domateslerinin yolculuğu başladı. Tarlalardan hasat edilen domatesler, hem salça fabrikalarına hem de sofralara ulaşıyor.

Konya'nın tarım ekonomisine katkı sağlıyor

Konya tarım ekonomisine yüzlerce milyon lira katkı sağlayan domateste hasat çalışmaları devam ediyor.

5 ay beklediler

 Toprak hazırlığından başlayıp, gübreleme, fide dikimi, çapalama, ilaçlama, sulama ve en nihayetinde yaklaşık beş aylık uğraşların ardından çiftçilerin emeklerinin karşılığını almayı beklediği hasat sezonu, Temmuz ayı ortası itibarıyla başlamıştı.

Çiftçinin yüzü gülüyor

Konya'nın bereketli topraklarında yetiştirilen domates hasadı devam ederken, çiftçinin de yüzünü de güldürmeyi başardı. Rekolte geçen senelere rağmen yüksek olması çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Tarlada kaç liraya satılıyor?

Konya'da toplanan domatesler tarlada 6 ile 7 TL arasında alıcı buluyor. Toplamakla bitmeyen domates, 38 ile 45 derecede yapılan zorlu mesaide hem çiftçinin hem de tarım işçisinin yüzünü güldürmeyi başardı. Tarım işçileri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesaiye, güneşin altında öğle saatlerine kadar devam ediyor.

(Selman Kaya)

 

 

 

 

 

DİĞER HABERLER