E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da buraya girmek yasak! Etrafı dikenli tellerle çevrili

21 Ekim 2023 Cumartesi 15:09
Konya’da 8 metrekareden büyük bir alana yapılan yer, yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor.

Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Abditoğlu mahallesinde yaklaşık 8 milyon metrekareden büyük bir alanda inşa edilen yere girmek yasak. Büyüklüğü ile yoldan geçenlerin dikkatini çeken yerde ne yapılıyor?

Konya'nın en büyük bütçeli projesi

Konya'da yaklaşık 1 milyar lira ile tarihinin en büyük bütçeli işi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olan cephanelik, büyüklüğü ile görenleri şaşkınlığa uğratıyor. Sille'de bulunan 47. Mühimmat Deposu Cephaneliğinin Çumra'ya taşınmasıyla birlikte Sille'de tarihi bir dönüşüm başlıyor.

İçinde neler var?

Konya'nın en büyük projesi olan cephanelikte, toplamda 12 adet NATO Tipi İglo Cephanelik, karargah binaları, servis binaları ve birçok sosyal ve askeri tesisin yer alacağı projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniliyor.

Cephanelikler NATO standartlarına uygun

Çumra'da yapılan yeni cephanelikler NATO standartlarına uygun halde yapılıyor. Ayrıca akıllı mühimmat olarak da Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir cephaneli inşa ediliyor.

Çalışmalar hızla devam ediyor

Sille'de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 47. Mühimmat Deposu Cephaneliğinin şehir merkezine çok yakın bir alan içerisinde kalmasından dolayı cephaneliği yerleşim yerlerinden uzak bir bölge olan Abditoğlu mahallesine taşınıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızla devam ediyor.

Konya ve Türkiye için askeri anlamda büyük önem taşıyor

Çumra'da 8 milyon metrekareden fazla bir arazi üzerinde inşaatı devam eden yeni cephanelik, Konya ve Türkiye için askeri anlamda büyük bir önem taşıyor.

(Selman Kaya)

 

 

 

DİĞER HABERLER