E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da 502 yıllık cami yeniden ibadete açıldı

20 Mart 2023 Pazartesi 11:18
Vakıflar Konya Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Kanuni Sultan Süleyman döneminden günümüze miras kalan 502 yıllık Doğanhisar Pazar Cami yeniden hizmete açıldı.

Kanuni Sultan Süleyman zamanında Abdullah bin Abdurrahman tarafından 1521 yılında inşa ettirilen Doğanhisar Pazar Camii'nin restorasyonu tamamlandı. Restorasyonu tamamlanan eser yeniden ibadete açıldı.



Camiye ait en eski belgeye Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivlerinde 1813 tarihli belgeyle rastlanıyor.  Kalın taş duvar üzerine yerleştirilen çatıyla örülmüş yapı daha önce 1950'li yıllarda süsleme ağırlıklı müdahaleye uğradı. Konya'daki önemli vakıf eserlerinden biri olan ve halk arasındaki ismiyle Çarşı Cami olarak da bilinen Doğanhisar Pazar Cami, minaresi aslında uygun olarak yenilendi.



Taş minare yerine belgeler incelenerek minare ahşaptan yeniden inşa edildi. Ayrıca eserin sonradan ilave edilen ahşap mihrabı kaldırılarak orijinal olan tuğla yapılı özgün mihrabı ortaya çıkarıldı.



Caminin açılışı Vakıflar Genel Müdürlüğü Konya Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Mevlâna Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Doğanhisar Kaymakamı İslam Timur, Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez ve Doğanhisar Müftüsü Halil İbrahim Süslü ile çok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

DİĞER HABERLER