E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya biçer fiyatları güncellendi: 500 TL’nin altına düştü

17 Temmuz 2023 Pazartesi 14:44
Konya’nın Çumra ilçesinde hasatların başlamasıyla birlikte biçerdöver biçim fiyatları Çumra Ziraat Odası tarafından taban fiyatları açıklanmıştı. Yeni hasat sezonunun biçerdöver biçim fiyatları bölgede oluşan hastalık ve doğal afetlerden dolayı yapılan değerlendirme sonucu güncellendi.

Konya'da havaların ısınmasıyla ve mahsullerin hasada erişmesiyle birlikte çiftçiler arpalarını ve buğdaylarını biçmeye başladı.

Çiftçilerin biçerdöver sahipleri tarafından fahiş fiyat artışının önüne geçmek için her sene düzenlenen fiyat listesi bu senede düzenlendi.

ÇUMRA BİÇERDÖVER FİYATLARINI AÇIKLADI

Konya'nın Çumra ilçesinde Çumra Ziraat Odası Başkanlığı, bu yılın biçerdöver hasat fiyatlarını kuru arazilerde dönüm başına 400 TL, ıslak arazilerde ise 500 lira biçim ücreti olacağını duyurmuştu. 7 Temmuz Cuma günü biçerdöver fiyatlarında tekrar düzenlemeye gidildi.

Yapılan düzenleme hakkında açıklama yapan Çumra Ziraat odası, "Bölgemizde oluşan hastalık ve doğal afetlerden dolayı yapılan değerlendirme sonucu 2023 yılı biçerdöver fiyatlarında ıslak arazilerde dönümü 350 TL, kuru arazilerde ise 300 TL olarak güncellendiğini'' belirttiler.

 

(Mustafa İlker Şen)

 

 

DİĞER HABERLER