E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bakan Yumaklı: 909 milyon TL maliyetli bedelsiz hayvan dağıtıldı

06 Şubat 2024 Salı 10:16
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çiftçilere 909 milyon TL maliyetli bedelsiz hayvan dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesindeki yetiştiricilerimizin yaralarını sarmak için tüm imkânlarımızla çalışarak hayvan dağıtımını tamamladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söz verdiği gibi hayvanları telef olan yetiştiricilerimizin kayıplarını bire bir ve bedelsiz olarak teslim ettik. Bir olduk, Türkiye olduk. Depremzede yetiştiricilerimize 909 milyon TL maliyetli bedelsiz hayvan dağıtıldı" dedi.

DEPREM BÖLGESİNE 2 BİN 161 PROJEYE HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "IPARD, Uzman Eller ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programları kapsamındaki hibe desteklerimiz, depremden etkilenen illerimizde üretimin devamlılığına güç kattı. Devlet- millet el ele vererek yaraları sarmaya, kırsalı kalkındırmaya devam edeceğiz. Kırsal Kalkınma Destekleri 189,1 milyon TL 2023 yılında Afet Bölgesi illerimizde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ve Kırsalda Uzman Eller Projesi kapsamında 2 bin 161 projeye hibe desteği sağlandı. 220 milyon TL Kahramanmaraş, Hatay, Malatya illerindeki IPARD projelerinin hibe tutarlarında fiyat farkı uygulaması gerçekleştirilerek ilave destek sağlandı" dedi.

 

DİĞER HABERLER