E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bakan Dönmez açıkladı: Konya Karapınar GES açılıyor

08 Nisan 2023 Cumartesi 14:13
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Konya Karapınar Güneş Santrali’nin açılışının bu ay içinde gerçekleşeceğini söyledi.
Türkiye'de gerçekleştirilen enerji projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin enerjide bağımsızlığı yakalamak için tüm kaynakları seferber ettiğini söyledi.



80 milyar dolarlık yatırım 

2002'de elektrik kurulu gücünün 30 bin megavat olduğunu, mevcut durumda 104 bin megavata ulaştığını anımsatan Dönmez, sadece elektrik tarafında bu dönemde 80 milyar dolarlık yatırım yapıldığını ve bunun büyük bir kısmının özel sektör eliyle gerçekleştiğini söyledi. 

"Avrupa'nın en büyük enerji piyasasından biri”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Sadece yerli sermaye değil, uluslararası sermaye de geldi. Siyasi istikrar sağlandığı için bu gerçekleşti. Yenilenebilir enerji konusunda piyasa şartlarında güven verdik. Türkiye'deki enerji piyasası Avrupa'nın en büyük enerji piyasasından biri. Regülasyonlarımız Avrupa standartlarında” dedi. 



Konya Karapınar Güneş Santrali açılıyor


Konya Karapınar Güneş Santrali'nin açılışının bu ay içinde gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Dönmez sözlerini şu şekilde sürdürdü: Konya Karapınar Güneş Santrali'nin açılışı bu ay içinde gerçekleşecek. Avrupa'nın en büyük, dünyanın sayılı santrallerinden biri. Paneller Türkiye'de üretiliyor. Panel üretiminde dünyada üçüncü sıraya geldik. Geçen yıl Güney Kore idi. Bu yıl Çin ve Kamboçya'nın ardından üçüncü sıradayız. Avrupa'da ise birinci sıradayız. Yenilenebilir enerjinin payı artacak."
 

DİĞER HABERLER