E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Adı “Yenidoğan Çetesi’’ skandalına karışan hastaneden açıklama

18 Ekim 2024 Cuma 22:16
Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen ’Yenidoğan çetesi’ skandalında adı geçen İstanbul Şafak ve Avrupa Şafak Hastaneleri’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, hastanelerin bu olaylarla alakasının olmadığı ve yasal süreç başlatıldığı belirtildi.

Türkiye yeni bir skandalla sarsıldı. İstanbul'da, aralarında doktor ve hemşirelerin olduğu 47 kişinin, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olduğu ve haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul Şafak ve Avrupa Şafak Hastanelerinin bu kişilerin önceden anlaştığı hastanelerden olduğu ortaya çıkmıştı. Adı 'Yenidoğan Çetesi' skandalına karışan hastaneden açıklama geldi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

"Son günlerde medyada yer alan ve kamuoyunu derinden etkileyen 'Yenidoğan Olayları' ile ilgili iddialara yönelik olarak, İstanbul Şafak ve Avrupa Şafak Hastaneleri hakkında çıkan asılsız haberlere karşı bir açıklama yapma gereği doğmuştur.İstanbul Şafak ve Avrupa Şafak Hastaneleri, uzun yıllardır sağlık sektöründe güvenilir ve saygın bir hizmet sunmakta olup, her zaman hasta güvenliği ve sağlığını en yüksek öncelik olarak görmüştür. Bahsi geçen 'yenidoğan olayları' ile ilgili hastanelerimizin hiçbir şekilde tanık olarak da sanık olarak da bu dava dosyası ile bağlantısı bulunmamaktadır.Hastanelerimizin adını bu tür spekülatif haberlerle ilişkilendirilen iddialar hem kurumsal itibarımıza zarar vermekte hem de halk arasında gereksiz bir panik oluşturmaktadır. Konu ile ilgili olarak hukuki süreç başlatılmış olup, yasal haklarımız saklıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

TÜRKİYE'NİN GÖRDÜĞÜ EN VİCDANSIZ ÇETE

İstanbul'da, 112 Acil Servisi ile ortak hareket ederek, bebek hastaları anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine gönderip haksız kazanç edindikleri ve bazı bebeklerin ölümlerine neden oldukları ortaya çıkan 22'si tutuklu, 47 şüpheli hakkında, Perşembe günü Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlanmıştı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada çete ile işbirliği olan hastaneler hakkında yasal sürecin başlatıldığı belirtildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kamuoyunda 'yenidoğan çetesi' adıyla bilinen, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili olay, Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir. Sağlık Bakanlığımız tarafından söz konusu hastanelerin faaliyetleri hakkında başlatılan inceleme sonucu hukuki yaptırım süreçleri devreye alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."Yenidoğan çetesinin suçlarını işlediği hastaneler şu şekilde:Akabe Sağlık TesisleriDoğamed Sağlık HizmetleriEkip Sağlık HizmetleriGüney Hastanesi Sağlık HizmetleriMedilife Sağlık HizmetleriÖzel Avcılar Hospital HastanesiÖzel Avrupa Şafak HastanesiÖzel Bağcılar Medlife HastanesiÖzel Doğa HospitalÖzel İstanbul Şafak HastanesiÖzel İstanbul Şafak Sağlık HizmetleriRefik Arslan Sağlik HizmetleriReyap Sağlık Hizmetleri Anonim ŞirketiSilivri Kolan HastanesiYonca Sağlık HizmetleriMedisense Sağlık Hizmetleri ŞirketiGMZ Sağlık HizmetleriÖzel Reyap İstanbul HastanesiÖzel TRG Hospitalist Hastanesi

DİĞER HABERLER