E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

79 kişiye mezar olan otel yıkılacak!

22 Ocak 2025 Çarşamba 21:19
Bolu Kartalkaya’da çıkan yangında 79 kişiye mezar olan Grand Kartal Otel için karar netleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı inceleme sonrası, ağır hasarlı otelin yıkılmasına karar verildi.

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel'de gece saatlerinde çıkan yangın, otelin ahşap kaplamaları nedeniyle hızla büyüyerek tüm binayı sardı.

Alevler kısa sürede geceyi aydınlatırken, otelde bulunanlar panik içinde dışarı çıkmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar pencerelerden atlayarak kurtulmaya çalışırken, faciada 79 vatandaşımız hayatını kaybetti, 51 kişi ise yaralandı.

BİNA YIKILACAK

Yangının ardından bina kullanılamaz hale gelirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin yaptığı inceleme tamamlandı. Gazeteci Fulya Öztürk, CNN Türk canlı yayınında inceleme sonrası hazırlanan ön rapora göre binanın ağır hasarlı olduğunu ve yıkılacağını açıkladı.

DİĞER HABERLER