E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Çocuklar için el ele

17 Mart 2023 Cuma 14:00
Türkiye’yi yasa boğan depremlerle birlikte başlayan yardım seferberliğine Konya’dan büyük destek var. Mehmet Büyükeğen Anaokulu öğrencileri afet bölgesinden gelen çocuklar için oyuncak üretimi yaptı.

Sarayönü Mehmet Büyükeğen Anaokulu öğrencileri depremzede çocuklar için oyuncak tasarlayıp, üretim yaptı.

Anaokulu Müdür Yardımcısı Rukiye Selçuker ‘'6 Şubat Kahramanmaraş depremleri yaşandıktan sonra okulumuz öğrencileriyle depremzede çocuklar için ne yapabiliriz diye düşündük. Çocukları bir nebze de olsa mutlu edebilmek için oyuncak tasarlayıp yapmaya karar verdik. 16 Şubat Çarşamba günü okulumuzda uygun dersliği atölyeye çevirip ilçemize bunu duyurduk. Hayırseverlerin de katkısıyla malzeme temin ettik. 20 Şubat Pazartesi günü okulların da açılmasıyla oyuncak atölyemizde çalışmalara başladık'' dedi. 


 
Depremzede çocuklara 200 oyuncak 


Depremzede öğrenciler için moral etkinlikleri düzenlediklerini belirten Selçuker ‘'Öğretmenlerimiz ve velilerimizle dolgu oyuncaklar hazırlıyoruz. 4 ve 5 yaş öğrencilerimiz de dikilen oyuncakları elyafla doldurup paketlememize yardım ediyorlar. Şimdiye kadar 200 den fazla oyuncak hazırladık. Bunların dağıtımını da ilçemiz kaymakamımızın da katımıyla yaptık. Çocuklar oyun alanında eğlendiler. Palyaçolar eşliğinde yüz boyama ve yarışmaların yapıldığı etkinliğimizde çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye çalıştık.  Hem eğlendiler hem de çocuklarımızın yaptığı oyuncaklarla mutlu olduklarını düşünüyoruz.'' dedi. 






 

DİĞER HABERLER