Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Baza Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Baza satın almadan önce dikkat etmeniz gereken unsurlara dikkat ederek genel konforunuzu artırıp kaliteli bir uyku süreci yaşayabilirsiniz. Doğru baza seçimi ile uyku düzeninizin yanı sıra yatak odanızın estetik görünümüne de katkı sunabilirsiniz. Bu ürünü satın almadan önce ilk dikkat etmeniz gereken şey baza ölçüleri konusudur. Ölçü olarak yatağınızın boyutunu baz alabileceğiniz gibi oda büyüklüğü veya ihtiyaç duyduğunuz boyut seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Baza yüksekliği de dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Yatağınızın yüksekliğini rahat bir şekilde yatabilecek şekilde ayarlamalısınız. Mobilyanızda kullanılan malzemelerin kaliteli olması da önemli bir unsur olarak karşımıza çıkar. Bu malzemeler hem dayanıklı olup uzun süre kullanılabilir olmalıdır hem de kolay temizlenebilen yapısıyla günlük hayatta kolaylık ve pratiklik sağlamalıdır. Mobilyanın tasarımı dikkat edilmesi gereken bir başka konudur. Depolama alanı sunan mobilyalar, katlanabilir veya hareketli bazalar gibi özellikler kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Yatak Odası Dekorasyonunda Baza Nasıl Kullanılır?

Yatak odası dekorasyonunda baza kullanımı hem estetik hem de fonksiyonel bir etki bırakır. Tek kişilik baza küçük yatak odaları için en ideal seçenektir. Elinizde olan alanı daha iyi kullanarak geriye kalan alanı başucu masası veya kitaplık gibi diğer mobilyalarla düzenleyebilirsiniz. Böylece minimalist ve sade bir görünüm elde ederek odanın genel estetiğini daha fazla vurgulayabilirsiniz.

Bu tarz ürünlerde de depolama alanı seçeneği sunan modeller bulunur. Bunlardan birini seçerek küçük alanı daha işlevsel bir şekilde kullanabilirsiniz. Ekstra yorganlar, yedek çarşaflar veya mevsimlik giysilerinizi depolayacak alanı bu tarz bir üründe kolaylıkla elde edebilirsiniz. Mobilyanızın ayaklarının tasarımı odanızın genel atmosferini etkileyecektir. Ahşap ayaklar daha sıcak bir ortam oluştururken metal ayaklar soğuk ve modern bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir.

Çift kişilik baza modelleri ise daha geniş bir yatak odası gerektirir. Alanı dengeli kullanmak için mobilyanızın etrafında yeterli boş alan bırakarak odanın daha ferah görünmesini sağlayabilirsiniz. Odanızdaki diğer mobilyalarla uyumlu bir görünüm yakalamaya özen gösterin. Yatağınızın başlığı, komodin ve dolap gibi parçaları aynı tarz ve renk paletini koruyarak seçerseniz odanızın daha dengeli görünmesini sağlayabilirsiniz. Yatağınıza kişisel dokunuşlar ekleyin. Yatak örtüleri, yastıklar ve dekoratif öğelerle odanın karakterini kişiselleştirerek daha davetkâr bir ortam oluşturabilirsiniz.

Baza Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Mobilyanızın uzun ömürlü olması için düzenli olarak temizlemeli ve bakımını yapmalısınız. Ayrıca düzenli temizlik hijyenik bir yatak odası oluşturur ve ferah bir atmosferde daha rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur. Baza üzerinde oluşan lekeleri ve kirleri ıslak bir bez yardımıyla nazikçe silin. Sert kimyasal içeren temizlik ürünleri ve aşındırıcı malzemeler kullanmaktan kaçının.

Islaklık fazla ise havalandırılan bir ortamda kurumasını sağlayın. Mobilyanız üzerinde oluşan kötü kokular varsa yüzeyini nemlendirilmiş bir bezle sildikten sonra havalandırma işlemi yapmak kötü kokuların da giderilmesine katkı sağlayacaktır. Gerekirse koku giderici bir ürün kullanabilirsiniz. Kumaş kaplı mobilyalarınız için ise bakım talimatlarını dikkate alarak temizlik işlemi yapmanızda fayda vardır. Kumaşı solmaktan ve yıpranmaktan korumak için doğrudan güneş ışığına maruz kalacağı ortamlardan uzak tutabilirsiniz.

En İyi Bazalar Koçtaş Avantajları ile Karşınızda!

Koçtaş, yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiş ürün seçenekleriyle uyku konforunuzu artırmanıza yardımcı olur. Mobilya seçimi yaparken bütçenizi düşünmek de önemlidir. Uygun fiyat seçenekleri ve geniş ürün ağıyla ihtiyacınıza göre mobilya bulmak burada çok kolay. Hemen Koçtaş'ın web sitesine bakarak size göre olan ürünleri inceleyebilirsiniz. En iyi bazalar ve en uygun baza fiyatları için Koçtaş'ın geniş ürün yelpazesine göz atabilirsiniz.

 

Kaynak: Bülten

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER