Konya’da sağanak yağış kaç gün sürecek?

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da sağanak yağış kaç gün sürecek?

Kış boyu kar bekleyen ancak beklediğine kavuşamadan bahara merhaba diyen Konya, bahar yağışlarına da geç kavuştu. 

Kurak geçen Mart ayı sonrası Nisan bereketi özlendi ancak yağmur ayın son günlerinde düştü.

METEOROLOJİ AZ ÖNCE DUYURDU | Konya'nın 10 ilçesine sağanak yağış geliyor!  Hazır olun: 24 saat sürecek!

Meteoroloji uyarı üstüne uyarı yaptı!

Konya'da 29 Nisan'da etkili olmaya başlayan sağanak ve dolu yağışı gece saatlerinde yer yer afete dönüştü. Konya bölgesine dair çalışmalar yapan Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü sağanak yağışların devam edeceğini duyurdu. 

Resim

Tahminlere göre Mayıs ayının ilk haftası sağanak etkisinde geçecek.

Ani ve şiddetli yağış riski!

Gök gürlemesi ile aniden yağmaya başlayan sağanak ve peşi sıra düşen yıldırımlar korkutuyor. Anı yağmur toprak tarafından emilemediği için sel ve su baskınlarına sık rastlanıyor. Bazı yerleşim yerleri ve tarım alanları bu noktada risk altında!

Su basan ahırlar var!

Evlerinde su baskınına karşı önlem alan vatandaşlar zaman zaman başka sorunlarla da karşılaşabiliyor. Konya'da etkili olan sağanak yağışlar pek çok kez büyük çaplı hayvan ölümlerine de yol açtı. Hayvancılıkla uğraşanların ahırlara su basma ihtimaline karşı önlem alması çok önemli!

Meteoroloji uyardı! Konya'da sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyorMeteoroloji uyarmıştı: Konya'nın o ilçesinde hava bir anda buz kesti!  Kuvvetli yağış etkili oldu

  • #meteoroloji #konya sağanak yağış #konyada yağış #konya haber #konya yağmur

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER