Dünyaca ünlü tavuk markasını Türkler devralıyor! Firma o ülkenin en büyük özel şirketiydi

 Dünyaca ünlü tavuk markasını Türkler devralıyor! Firma o ülkenin en büyük özel şirketiydi
Dünyaca ünlü dev tavuk markası, Rekabet Kurumu’nun onayıyla birlikte Türk bir firmaya devrediliyor. Bu devir işlemi sonucunda, Türkiye’deki tavuk endüstrisinin önde gelen markalarından biri, artık o ülkenin en zengin adamına ait olan şirketin bünyesine katılmış olacak. Bu önemli gelişme, hem markanın uluslararası arenadaki konumunu güçlendirecek hem de yerli bir Türk firmasının büyüme potansiyelini artıracak. Detaylar için okumaya devam edin…

Dünyaca ünlü dev tavuk markası, Taylandlı CP'nin Türkiye'deki iştirakleri, Rekabet Kurumu'nun onayıyla Türk firmasına devrediliyor. CP'nin Bilecik'teki fabrikası Aspiliç tarafından satın alınırken, şimdi de Bilecik'teki damızlık çiftliği ve kuluçkahanesi ile taşınmazları Şenpiliç'e devrediliyor.

Bu önemli satış işlemi, Rekabet Kurumu tarafından onaylandı ve işlemler başladı. Bu devir işlemi, Türkiye'deki tavuk endüstrisinde önemli bir değişiklik olarak kaydedilirken, bu markanın artık Türk şirketinin çatısı altında olduğu belirtiliyor. Bu gelişme, Türkiye'nin tavuk sektöründeki yerli üretim ve rekabet gücünü artırması bakımından büyük önem taşımaktadır.

ŞENPİLİÇ HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Yeniçağ'da yer alan habere göre, CP'nin Bilecik'teki fabrikasını satmasının ardından Şenpiliç, hızla harekete geçerek CP'nin bazı taşınmazlarını devralma kararı aldı. Şenpiliç, CP'nin Bilecik'teki damızlık çiftliği ve kuluçkahanesini devralma doğrultusunda Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunarak işlemlere başladı. Rekabet Kurumu da bu devir işlemini onaylayarak Şenpiliç Gıda'ya devrini resmiyet kazandırdı. Bu gelişme, Şenpiliç'in stratejik bir adımı olarak kaydedilirken, Türkiye'nin tavuk sektöründeki yerli üretim kapasitesinin güçlenmesine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

CP, Tayland'ın en büyük özel şirketi olarak bilinen ve Chearavanont ailesi tarafından yönetilen bir şirkettir. CP'nin açılımı Charoen Pokphand'dır. Şirket, 13 farklı iş grubunu kapsayan ve 21 ülkede yatırımları bulunan geniş bir şirket ağına sahiptir. CP'nin dünya çapında 455 bin çalışanı bulunmaktadır. Bu geniş iş ağı ve büyük çalışan sayısı, şirketin küresel ölçekteki etkisini ve varlığını göstermektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER