Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılır Mı?
Hamilelikte lazer epilasyon yapılır mı sorusu oldukça önemli konular içerisinde yer alır. Lazer epilasyonu istenmeyen tüylerin vücuttan kalıcı olarak temizlenmesi işlemidir. Birçok kadının ve erkeğin başvurduğu epilasyon ile insanlar daha estetik vücut formuna kavuşabilmektedir. Vücudun birçok farklı bölgesine uygulanabilen lazer epilasyon belli dönemlerde uzak durulması gereken uygulamalar arasındadır.

Özellikle hamilelikte lazer epilasyon yapılır mı sorusu kadınların oldukça ilgisini çeken konular arasındadır. Her ne kadar lazer epilasyonun insan vücuduna herhangi bir zararı olmasa da hamilelik döneminde önerilmemektedir. Hamilelik ve emzirme dönemi tamamen sona erdikten sonra lazer epilasyona devam edilebilir.

Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Hamilelikte Lazer Epilasyon Zararlı mı?

Hamilelikte lazer yaptıranlar oldukça az sayıdadır. Genelde lazere başladıktan bir süre sonra hamileliği ortaya çıkan kadınlar işlemlere devam edip etmeme konusunda kararsız kalabiliyor. Anne adaylarını en çok tedirgin eden konu ise lazer ışınlarının bebeğe zarar verip vermeyeceği durumudur. Henüz doktorlar ve bilim insanları tarafından lazerin ciddi bir zararının olduğu kanıtlanmış bilgi bulunmamaktadır.

Bundan dolayı hamileliğin ilk aylarında lazer yapılır mı sorusuna net olarak yanıt vermek mümkün olmaz. Her ne kadar lazer teknolojisi bebek için bir zarar ya da risk oluşturmasa da uzman doktorlara danışmak çok daha doğrudur. Bununla birlikte hamilelik sürecinde lazer epilasyon tedavisi saçların çok daha güçlü olmasını sağlar ve saç büyümesine katkı sunar. Böyle durumlarda da lazerin etkisi daha da az olabilir. Hamile kadınların lazer tedavisinden tam olarak verim alabilmeleri için bu sürecin tamamlanmasını beklemeleri gerekir.

Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Hamilelik Döneminde Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Bulunur mu?

Hamilelikte lazer epilasyon zararlı mı sorusuna olumsuz yanıt verilse de birtakım yan etkileri olabileceğini belirtmek gerekir. Ciltte bulunan dokular üzerine uygulanan bu işlem hormon dengesi nedeniyle birtakım yanı etkiler ortaya çıkarabilir. Leke oluşumuna neden olabileceği gibi kıl büyümesi gibi durumlar ortaya çıkarabilir. Yanıklar da yine olası yan etkiler arasında yer almaktadır. Bundan dolayı hamilelik döneminde lazer epilasyon yaptırma konusunda uzmanlara danışmak en doğru ve kesin sonuçları almanıza yardımcı olur. 

  • #hamile #lazer epilasyon

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER