SON DEPREMLER LİSTESİ | Konya’da 24 saatte 2 deprem! Konya bugün sallandı mı?

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 SON DEPREMLER LİSTESİ | Konya’da 24 saatte 2 deprem! Konya bugün sallandı mı?
Konya bugün sallandı mı, Konya’da son deprem nerede ve ne zaman oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son verileri paylaştı. İşte Konya son depremler
AFAD ve Kandilli Rasathanesi Konya'da yaşanan depremlerin detaylarını vatandaşlar ile paylaşıyor. Peki Konya'da son deprem ne zaman oldu? İşte Konya son depremler listesi..
 
 
Konya'da son deprem nerede oldu?
 
Konya'da son deprem nerede, ne zaman oldu diyenler için veriler güncellendi. Konya'da son deprem Cihanbeyli ilçesinde oldu. 07.03.2024 tarihinde saat 08:31'de 1.4 şiddetinde yaşandı. Yine aynı gün içerisinde KAYI-CIHANBEYLI (KONYA) konumunda saat 05:08'te 2.0 şiddetinde kaydedildi.
 
 
Konya'da 1 haftada kaç deprem oldu?
 
Konya'da geride bıraktığımız 1 hafta içerisinde 3 deprem kaydedildi. Bu depremlerden iki tanesi 7 Mart tarihinde Cihanbeyli ilçesinde yaşandı. Diğeri ise 5 Mart tarihinde Seydişehir ilçesinde görüldü. Konya'da kaydedilen şiddeti çok yüksek olmayan depremler, daha büyük bir depremin habercisi mi merak ediliyor.
 
İşte Konya son depremler listesi;
 

Konya'da obruklar depremin habercisi mi?

Konya'nın farklı bölgelerinde yaşanan depremler, vatandaşlarda endişeye sebep oluyor. Öte yandan Konya ovasında meydana gelen büyük çaplı obrukların deprem habercisi olup olmadığı merak ediliyor.

AFAD tarafından yapılan çalışmada, Konya ovasında oluşan obrukların sayısının 2 bin 500'ü bulduğu belirtildi.

AFAD Başkanlığı tarafından, obruk alanlarının tespit edilmesine yönelik bir çalışma ortaya kondu. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, obruk duyarlılık haritasını tanıttı.

"Obrukları tetikleyen birçok farklı faktör var. Bunların ciddi bir bölümü ise faylar boyunca gelişiyor."

Tatar, Konya'nın en büyük sorunlarından birisinin obruk sorunu olduğunun altını çizerek

"Obruk oluşumlarının birçok farklı jeolojik, meteorolojik, farklı farklı faktörleri var. Bunları tetikleyen birtakım unsurlar var. Bunların ciddi bir bölümünün faylar boyunca geliştiğini görebiliyoruz.' ifadelerini kullandı. 

Projenin ilk kısmında obruk haritası oluşturmanın önemine dikkat çeken Tatar,

"Bu projenin ikinci aşamasında, tehlikeli haritalarının oluşturulması, bunların üzerine risk haritalarının oluşturulması bütün bu jeolojik tehlikelerin Konya'yla ilgili ne kadar jeolojik tehlike varsa bütün bunların hepsinin imar planlarına işlenmesi son derece büyük önem taşıyor.” açıklamasında bulundu.

 

(Meltem Gürbüz)

  • #deprem #konya deprem #konya depremleri #konyada deprem #konya sallandı mı #AFAD #kandilli

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • SS
    Sarah Sarah
    72 gün önce

    Allah korusun herkesi konyadaki bu depremler neyi getirecek

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • D
    Depremkolik
    71 gün önce

    Cihanbeyli kulu mulu bunlar hikaye konya merkezdeki yazırfayı hareketlenmesin 6.5 büyüklüğüne kadar kapasitesi var arkadaşın

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • NY
    Nebahat yilmazaslan
    69 gün önce

    Allah korusun dunyamizı türkiyemizi

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER