Konya’da üretim alanının artması hedefleniyor! 10 ilçede 5 bin dekar alanda tohum toprakla buluşacak

 Konya’da üretim alanının artması hedefleniyor! 10 ilçede 5 bin dekar alanda tohum  toprakla buluşacak
Konya’da çiftçilere yönelik çalışmalar devam ediyor. Bugün Konya’nın bir ilçesinde tohum dağıtıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde "Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar Projesi” kapsamında tohum dağıtım töreni gerçekleştirildi. 10 ton sertifikalı Kuru Fasulye tohumu tesliminin yapıldığı törene Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağıralı, Kurum Amirleri, STK'lar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Konya'da kuru fasulye üretimi arttırılması hedefleniyor

Konya İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce uygun görülerek başlatılan "Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar Projesi” hayata geçiyor. Konya'da kuru fasulye üretimini arttırmak arz açığının azaltılması, yeni çeşitlerin üretime alınması, münavebe kültürünün yaygınlaştırılması ve toprak yapısının düzeltilmesi için ve kuru fasulye üretim alanlarının artırılması amaçlandı.

10 ilçede yaklaşık 5 bin dekar alanda tohumlar toprakla buluşacak

"Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar Projesi” yüzde 64 Tarım ve Orman Bakanlığı ve yüzde 36 çiftçi katkısı ile yürütülecek olup, proje kapsamında yaklaşık 59 ton Sertifikalı Kuru Fasulye tohumu teslimi gerçekleştirilecek. Konya'nın 10 ilçesinde yaklaşık 5 bin dekar alanda tohumların toprak ile buluşması sağlanacak.

10 ton sertifikalı Kuru Fasulye tohumu teslimini bugün gerçekleştirildi

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen'in  yaptığı konuşmada; "Bu projemiz %64 Bakanlığımız ve %36 çiftçi katkısı ile yürütülecektir. Proje kapsamında yaklaşık 59 ton Sertifikalı Kuru Fasulye tohumu teslimi gerçekleştirerek, 10 ilçemizde yaklaşık 5.000 dekar alanda tohumların toprak ile buluşması sağlanacaktır. Teslimi yapılacak sertifikalı tohumlar ile bölgemizde arz açığının azaltılması, yeni çeşitlerin üretime alınması, münavebe kültürünün yaygınlaştırılması ve toprak yapısının düzeltilmesi için ve kuru fasulye üretim alanlarının artırılması amaçlanmıştır. Teslim Törenini yaptığımız Beyşehir ilçemize yaklaşık 10 ton sertifikalı Kuru Fasulye tohumu teslimini bugün gerçekleştiriyoruz. Projeye dahil olan üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler; üreten, üretilene değer katan, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin bol ve bereketli bir üretim sezonu geçirmesini temenni ederim.” dedi.

(Mustafa İlker Şen)

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER