Konya’da heveslisi arttı! Yeni hedef 10 bin ton

Samet Kuyrukcu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
 Konya’da heveslisi arttı! Yeni hedef 10 bin ton

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en çok kullanılan ve sevilen kuruyemişlerinden biri olan cevize ilgi artıyor. 

Konya son yıllarda ceviz üretimine yoğunlaştı.  

Ücretsiz ya da devlet destekli fidan dağıtımlarının da etkisiyle Konya, ceviz üretiminde yeni rekor kıracak. 

2023 yılında rekor kırıldı!

Konya'da özellikle büyükşehir belediyesince desteklenen ceviz üretimi kırsal ve şehre yakın mahallelerde artırıldı. 

Bol yağış almaları, yer üstü sularının zenginliği ve iklimi ile birbirine benzeyen Beyşehir, Doğanhisar ve Akşehir'de ceviz ağacı sayısı her geçen yıl artıyor. 
2023 yılı hasat sezonunda Konya'da 4 bin 500 kilogram ceviz hasadı yapıldı. 

Ceviz her zaman destekleniyor! 

Faydalı olduğu kadar maddi olarak da değerli bir ürün olan ceviz her zaman destekleniyor. 

Kullanım alanındaki genişlik ve gıda sanayisinin değişmez ürünlerinden biri olması da cevizi üretici için cazip hale getirdi. Geçen yıl fiyatlar beklendiği gibi artmasa da ceviz üretiminden taviz verilmedi. 

Konya'da yeni hedef! 

Ticaret amaçlı oluşturulan ceviz bahçelerinin sayısında ciddi artış var. Her üretici yanına bir kaçını daha çekiyor ve Konya'da ceviz ağaçlarının sayısı artıyor. 

Geçen yıl alınan 4 bin 500 kilogramlık ceviz hasadı bir başlangıç olarak yorumlanabilir. Genç ağaçların meyve vermeye başlamasıyla bu rakam çok kısa bir sürede 10 bin tona çıkacak. Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan üreticiler belediye desteklerinden her zaman faydalanabiliyor.    

  • #konya #ceviz üretimi #konya ceviz #konyada ceviz üretimi #konya haber

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER