Konya’da çiftçiler uygun zamanı kolluyor! Uzman isim o tarihi önerdi: Çok hızlı yoğunlaştı!

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da çiftçiler uygun zamanı kolluyor! Uzman isim o tarihi önerdi: Çok hızlı yoğunlaştı!

Konya'da kış aylarının ılıman gitmesinden dolayı bitkilerde normale nazaran daha hızlı gelişti. Bu nedenle yabancı otlarda çok sık görünmeye başladı. Çiftçiler yabancı otlardan kurtulmak için uygun uzmanı kolluyor. Uzman isim o tarihten sonrasını önerdi. Bitkilerde yabancı ot nasıl önlenir, yabancı otlara bitki ilacı ne zaman atılmalı? İşte detaylar..

Bitkilerde yabancı otlar arttı

Konya'da kış ayları normal hava sıcaklıklarının üstünde gitti. Kar yağışının ve yağmurun olmaması nedeniyle çiftçilerin ekimleri hızlı gelişti. Ancak yabancı otlarında yoğunlaştığı görüldü. Peki bitkiler yabancı otlardan nasıl kurtulur, bitki ilacı hangi dönemde atılmalı? Uzman isimden çiftçilere bilgilendirme paylaşımı geldi. 

Resim

Çiftçiler uygun zamanı kolluyor: Uzman isimden tarih geldi!

Konya'da çiftçilerin mevsim şartlarından dolayı yabancı ot mücadelesi başladı. Yabancı otlar neden çıkar diyenler için sıcak ve güneşli mevsimden önce nemli bir dönem yaşandığında toprak çok fazla nem içerdiğinden yabani otlar hızla yayılabilir. Yabani otları düzgün bir şekilde kontrol edebilmek için havanın güneşli ve kuru, az rüzgarlı olması önemlidir. Konya'da çiftçiler tarlalarında ve bahçelerindeki yabancı otlardan kurtulabilmek için uygun zamanı kolluyor. Ot ve mantar ilaçları atmanın uygun olacağı tarih önerisi uzman isimden geldi. 

Bitkilere yabancı ot ilacı ne zaman atılmalı? Sıcaklıkları atlattıktan sonra..

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu çiftçilerin ot ve mantar ilaçları atmadan önce sıcaklıkları atlatmanın daha uygun olacağını söyledi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla çiftçileri bilgilendiren Soylu;

"Kış ayları ılıman gitti, bitkiler hızlı gelişti bunun yanında yabancı otlarda yoğunlaştı, çiftçilerimiz ot ve mantar ilaçları atmak için uygun zamanı kolluyorlar. Hava durumuna göre bu hafta içi görülecek (-) sıcaklıkları atlattıktan sonra 26 Marttan itibaren uygun gözüküyor..'' ifadelerini kullandı.

(Meltem Gürbüz)

 

  • #yabancı ot #bitkilerde yabancı otlar #konya #konya haber #çitfçi #yabancı at ilacı #tarlarda yabancı ot

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • S
    Sakine yılmaz
    62 gün önce

    Ot ilacının isminide verirmisiniz Ayrik otuna hangi ilaç Sarmaşık otuna hangi ilaç. Şimdiden bol berwketli mahsulleromiz olsun İNŞAALLAH AMİN

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER