Konya’da bakan bir daha bakıyor! İsminin aksine iç açıyor: Sivilce, kaşıntı, yara burada şifa buluyor!

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da bakan bir daha bakıyor! İsminin aksine iç açıyor: Sivilce, kaşıntı, yara burada şifa buluyor!
Konya’nın bu ilçesinde ismini yansıtmayan göle bakan bir daha bakıyor. Adeta ferahlık ve huzur veriyor. Yara, kaşıntı ve sivilceye iyi geldiği söylenen göl hakkında ayrıntılar haberimizde..

Konya'nın Karapınar ilçesine yolu düşenlerin Ereğli tarafına doğru geçerken uğramadan edemediği o göl, Acıgöl. İsmi ne kadar Acıgöl olsa da görünümüyle huzur veriyor. Peki Acıgöl'ün derinliği ne kadar, yara ve kaşıntılara iyi geliyor mu? İşte detaylar..

Acıgöl nerede, nasıl gidilir?

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan Acıgöl volkanik bir maar gölüdür. Karapınar-Ereğli yolunun 8. km bulunan sapaktan içeriye doğru döndüğünüzde yukarıdan aşağıya kıvrılan nefis yol eşliğinde araçla göl kıyısına inilebiliyor.

Acıgöl nasıl oluştu?

Konya Karapınar'da bulunan Acıgöl nasıl oluştu diyenler için Karacadağ'ın güneydoğu kenarında volkanik bir patlama sonucunda derin bir çukurda meydana geldi. Masmavi rengiyle mest eden göl denizden 988 m. Yükseklikte bulunuyor.  400 hektarlık bir alana sahip olan gölün derinliği 340 m. olarak ölçülmüş olup bu özelliğiyle Acıgöl, halk arasında Türkiye'nin 1. dünyanın ise en derin 3. gölü olarak gösterilmektedir. 

Acıgöl yara, kaşıntı ve sivilceye iyi geliyor mu?

Acıgöl adının aksine yolu düşenler bilir ki insanın içinde çok güzel duygular uyandıran etkileyici bir atmosfere sahiptir. Karapınarlılar çoğu zaman Acıgöl'den şişelere su doldurup şifa niyetine evlerine götürüyor. Halk arasında göl suyunun sivilce, kaşıntı, yara vb cilt rahatsızlıklara iyi geldiği de söylenmektedir. Cilde uygulandığında sivilceyi kurutup, yara izlerini de geçiriyor. Ancak ciddi cilt rahatsızlığı olanlar için doktor kontrolünde olmaları önerilir. 

 

  • #konya karapınar #karapınar acıgöl #acıgöl nerede #acıgöl nasıl oluştu #konya haberi #konya haberleri #konyada haber #konya acıgöl

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • K
    Kübra
    65 gün önce

    Bende gitmiştim gerçekten çok şifalı bir yer kaşıntıya çok iyi geliyor

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • C
    Cansukuşu
    65 gün önce

    Etrafına kurulan / kurulacak olan yerleşke ile de , yolculukların vazgeçilmez dinlenme durağı olacak gibi görünüyor . Ben de bir seyehatim esnasında uğramıştım . Gerçekten şifalı bir su .

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • H
    Herbklog
    65 gün önce

    İnşallah yakında hayırlı bir iş için Karapınar a ziyarette bulanacam o zaman mutlaka buraya uğramayı düşünüyorum

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER