Çiftçilerin en büyük korkusu! Konya’da zirai don bekleniliyor mu?

- Güncelleme Tarihi:

 Çiftçilerin en büyük korkusu! Konya’da zirai don bekleniliyor mu?
Çiftçiler için büyük tehlike oluşturan zirai don, Mart ayında Konya için büyük tehdit oluşturdu. Peki Mart ayının son günleri Konya’da zirai don yaşanacak mı?

Konya'da 19 Mart ile 24 Mart tarihleri arasında yaşanan zirai don Konya Ovası için büyük bir tehlike oluşturdu. Konya'da mevsim normallerinin üstünde giden hava sıcaklığı ilerideki günlerde zirai dona dönüşecek mi?

Verim kaybının başlıca sorunu

Türkiye'nin tahıl ambarı olan Konya Ovası'nda çiftçiler için tehlike oluşturan zirai don, buğday, şekerpancarı, kuru fasulye, havuç ve meyve ağaçları gibi diğer bazı ürünlerde verim kaybına neden oluyor.

Meteoroloji zirai don haritasını güncelledi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü zirai don risk tahmini haritasını güncelledi. Zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin en büyük korkulu rüyası olan zirai don, Konya'da Mart ayının son günlerinde yaşanmaması bekleniliyor.

Mart ayında Konya'yı zirai don beklemiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan haritaya göre; Konya'da 29 Mart, 30 Mart, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde zirai don beklenilmiyor.

Zirai don nedir?

Zirai don kısaca sıcaklığın 0°C'ın altına düşmesiyle veya 0°C'a yakın derecelerinde meydana gelen bir olay olarak tanımlanır. Bu durum en çok tarımsal faaliyetlerde büyük risk oluşturur.

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Konya hava durumu #Konya zirai don #Konya haber #Konya haberleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER